Den Bosch grijpt de triple en wint opnieuw de landstitel | Hoofdklasse Hockey Nederland
Den Bosch wint de eenentwintigste landstitel.

Den Bosch grijpt de triple en wint opnieuw de landstitel

Den Bosch heeft de triple gepakt door de landstitel in Nederland te pakken. Eerder dit jaar won het de Gold-Cup en werd het Nederlands kampioen in de zaal. In een spannende wedstrijd kwam het op achterstand. Later in de wedstrijd konden zij het tij keren en de allesbeslissende finale naar zich toe trekken.

Vandaag zou bepaald worden of Den Bosch voor de eenentwintigste keer landskampioen van Nederland zou worden of dat SCHC voor het eerst de titel zou pakken. Voor SCHC zou het voor de tweede week op rij zijn, dat zij in de derde wedstrijd van de play-offs moesten bepalen wie de betere zou zijn. Met de hakken over de sloot werd Amsterdam in de halve finale verslagen.

Fans van SCHC steken vuurwerk af in de finale van het landskampioenschap.
Fans van SCHC steken vuurwerk af in de finale van het landskampioenschap. Foto: Roel Ubels

Flitsende start

Waar SCHC de afgelopen weken nog wel eens te maken had met een zwak begin van de wedstrijd, was dit vandaag niet het geval. De ploeg uit Bilthoven schoot uit de startblokken en met Mette Winter en Laurien Leurink was het meteen gevaarlijk. Na vijf minuten kreeg het de eerste corner. Een sleep van Yibbi Jansen werd op de lijn nog goed gestopt door Imme van der Hoek. Maar wie anders dan goaltjesdief Ginella Zerbo, stond op de juiste plek om de rebound in de goal te werken. Stichtsche aan de leiding.

Ginella Zerbo zet SCHC al vroeg in de wedstrijd aan de leiding.
Ginella Zerbo zet SCHC al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Foto: Roel Ubels

Sterk Den Bosch

De coaches gaven in de rust van het eerste kwart de laatste informatie. De dames konden even genieten van de limonade die zij van de staf kregen. Nog geen twee minuten later stond iedereen weer in het veld. Dit keer was het niet SCHC die uit de startblokken schoot. Den Bosch ging meer en meer op de aanval spelen en creëerde daarmee ook kansen. Frederique Matla kwam een aantal keer dicht bij een doelpunt. Ook kregen de Bossenaren verschillende strafcorners. Deze gingen er niet in, mede door een sterk optreden van keepster Alexandra Heerbaart. Beide teams gingen rusten met een 0-1 voorsprong voor SCHC.

Alexandra Heerbaart moest in het tweede kwart een aantal keer in actie komen.
Alexandra Heerbaart moest in het tweede kwart een aantal keer in actie komen. Foto: Roel Ubels

Dat Den Bosch nog niet was verslagen was meteen al duidelijk. Het spelbeeld was in het tweede kwart al veranderd en ook in het derde kwart waren het de Bosschenaren die de regie bepaalden. Pleun van der Plas kon in de 39ste minuut de volle tribunes laten juichen, bij de tweede paal kon zij de bal achter Heerbaart prikken. Even leek het erop dat SCHC volledig overlopen zou worden.

Wederom sterk SCHC

Niets bleek minder waar. Stichtsche leek langzaamaan meer grip op de wedstrijd te krijgen en creëerde in het derde kwart opnieuw kansen. Mette Winter kwam een tweetal keer gevaarlijk voor Koning. En ook Xan de Waard liet meer en meer van zich horen. De aanvoerster nam duidelijk haar ploeg op sleeptouw.

De spanning was in het vierde kwart om te snijden. SCHC leek iets sterker, kansen kwamen er niet. Beide teams lekenen af te stevenen op het ultieme slot, namelijk de shoot-outs.

Fenomeen Matla

Niets bleek minder waar. Waar zij gisteren niet in het veld stond, was dat dit keer wel het geval. Frederique Matla, de angst voor elke tegenstander, stond op de kop van de cirkel. Nog een strafcorner, 40 seconden op de klok. Matla sleept, ennnnnn Raak! Heerbaart raakt de bal, maar helaas voor haar gaat de bal in de goal. Het werd de winnende, SCHC was uitgespeeld. De verschillen waren klein, maar uiteindelijk was het wederom Den Bosch die de landstitel naar zich toe trok. De triple was een feit, na de zaaltitel, de Gold-Cup was nu ook de landstitel voor Den Bosch binnen.

Comments (2)

  1. Kei goed Dames wat een wedstrijden .ik heb ze allemaal gezien .Dat laatste Doelpunt van Matla .sprong van mijn stoel van Harte amGefeliciteerd Dames en Coachs . Ik kijk altijd naar jullie wedstrijden ben grote fan van jullie .veel plezier vandaag

  2. Marlies Xanthouli-Gelissen

    Ben jullie fan. Van harte gefeliciteerd. We mogen trots op jullie zijn.

Reageer