Den Bosch heeft een akkoord bereikt voor 2 seizoenen met Fabian Unterkircher | Hoofdklasse Hockey Nederland
HC Den Bosch trekt meerdere spelers aan.

Den Bosch heeft een akkoord bereikt voor 2 seizoenen met Fabian Unterkircher

De Oostenrijks international (22) werd in 2019 Europees kampioen in de zaal U21 en in 2018 zaalhockey wereldkampioen, Fabian werd in daar beloond met de titel ‘Rising star of the tournament’ en in 2019 kreeg Unterkircher de award ‘Leading Goalscorer’ tijdens EuroHockey Indoor Junior Championship.

Coach Eric Verboom is erg blij met deze aanwinst: “We volgen Fabian al sinds onze team trip naar Oostenrijk een aantal jaar geleden. De keuze van HC ‘s-Hertogenbosch voor deze nog jonge Oostenrijkse international is weloverwogen. Fabian is inzetbaar in meerdere linies en past qua ambitie goed bij de groep.”

2 spelers uit de eigen Bossche A-jeugd maken de sprong naar Heren 1.

Naast Unterkircher heeft Den Bosch ook zijn eerste 2 spelers uit de eigen A-jeugd vastgelegd voor komend seizoen. Ruben van Staa (middenvelder) en Thomas van Lamsweerde (verdediger) hebben afgelopen seizoen al volledig meegedraaid in de trainingsgroep en resp. 15 en 7 wedstrijden meegespeeld. Verboom: “Gezien de ontwikkeling van Ruben en Thomas in het afgelopen seizoen verwacht ik dat zij beide de sprong kunnen maken om volwaardige hoofdklassespelers te worden”.

De komende periode zullen Verboom en zijn staf nog meerdere (jeugd) spelers beoordelen.

Reageer