Den Bosch met hulp van shoot-outs naar halve finale EHL ten koste van SCHC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch met hulp van shoot-outs naar halve finale EHL ten koste van SCHC

In de spannende kwartfinale wedstrijd op de EHL hebben Den Bosch en SCHC het tot het laatst spannend gehouden. De verschillen tussen beide teams waren klein. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. In de shoot-outs won Den Bosch van SCHC.

Ondanks dat Amsterdam vorig jaar de titel op de EHL won, doen alleen SCHC en Den Bosch mee aan deze editie van de EHL. De toernooiwinnaar van vorig seizoen plaatst zich niet, zoals dat wel het geval is bij de Champions League bij het voetbal, automatisch voor de volgende editie.

Kleine kansen

Vooraf werd er al gedacht dat het niveau van beide teams niet veel van elkaar zou verschillen. En inderdaad, ook vandaag waren de verschillen klein. In kwart 1 had Den Bosch iets meer balbezit. Maar meer dan een schot van Omrani op de paal kwam het niet. Yibbi Jansen kreeg in de laatste minuut van het eerste kwart nog een mooie kans. Uit een strafcorner, sleepte zij de bal hard op de lijnstopper Sanne Koolen.

Het tweede kwart was vergelijkbaar met de eerste. De teams ontliepen elkaar nauwelijks. Beljaars kwam nog met een backhand schot namens SCHC in het tweede kwart.

Den Bosch begon uitstekend aan het derde kwart. Waar de eerste strafcorner van Matla nog knap onschadelijk werd gemaakt, was het Nunnink die in de 32ste minuut met een droog schot de bal op de plank sloeg. 1-0 voor Den Bosch.

Renee van Laarhoven in duel met Frederique Matla.
Renee van Laarhoven in duel met Frederique Matla. Foto: Roel Ubels

SCHC weer gelijk

Groene kaarten vielen aan beiden zijde. Yibbi Jansen maakte daar in de 37ste minuut goed gebruik van. Terwijl Den Bosch met tien man in het veld stond, behaalde SCHC een strafcorner. De sleep van Jansen ging op het lichaam van Koolen. Strafbal. Een koud kunstje voor de topschutter van Stichtsche. Links laag pushte zij de bal op de plank.

Feest bij SCHC. Jansen scoort de gelijkmaker uit een strafbal.
Feest bij SCHC. Jansen scoort de gelijkmaker uit een strafbal. Foto: Roel Ubels

De wedstrijd werd meer open. Beide teams kregen kansen. Matla sleepte uit een corner op de legguards van Heerbaart. Beljaars en de Waard waren gevaarlijk aan de kant van SCHC.

In het laatste kwart leek het erop dat beide teams niet echt naar voren durfden te spelen. Energie werd er geleverd, maar kansen waren er nauwelijks. Het tactische steekspel werd tot de laatste seconde van de wedstrijd gespeeld. Een grote kans van Mette Winter leek er bijna in te gaan. Helaas voor SCHC, net niet.

Shoot-outs

Niets anders dan shoot-outs moesten er vandaag aan te pas komen. Ook hier ging het spel op en neer. Opmerkelijk genoeg miste Matla een strafbal voor Den Bosch. Kyra Fortuin, Yibbi Jansen en Xan de Waard misten hun inzet. Vooral de laatste poging van de Waard was opmerkelijk. Een bijzondere beslissing van de videoscheidsrechter zorgde ervoor dat haar inzet werd afgekeurd. Den Bosch won en gaat naar de halve finale.

Bekijk hier de liveblog van de wedstrijd SCHC tegen Den Bosch

Reageer