Derck de Vilder en Terrance Pieters in trainingsgroep Oranje | Hoofdklasse Hockey Nederland

Derck de Vilder en Terrance Pieters in trainingsgroep Oranje

Bondscoach Max Caldas van de Oranjeheren heeft de trainingsgroep bekendgemaakt waarmee hij van 11 januari tot en met 4 februari 2018 in Perth (Australië) op trainingsstage gaat. De trainingsgroep bestaat uit 24 spelers.

De opvallendste namen in de groep zijn die van Derck de Vilder (Pinoké) en Terrance Pieters (Almere). De 19-jarige De Vilder maakte deel uit van een groep hoofdklassespelers die in november 2016 een korte trainingsstage afwerkte en Pieters ging vorig jaar met Oranje mee naar Zuid-Afrika, maar viel af voor de definitieve selectie van Oranje voor de Hockey World League Semi-Final in Londen.

Trio keert terug

Bob de Voogd (Oranje-Rood), Jorrit Croon (HGC) en Jonas de Geus (Almere) keren weer terug in de trainingsgroep. Het trio miste de Hockey World League Final in Bhubaneswar.

Ook Mink van der Weerden (Oranje-Rood) is opgenomen in de trainingsgroep. De strafcornerspecialist raakte in India geblesseerd en werd afgelopen dinsdag aan zijn enkel geopereerd. Of Van der Weerden daadwerkelijk aansluit bij de groep in afhankelijk van het herstel. Gaat hij mee dan zal hij in Australië onder begeleiding werken aan het verdere herstel.

Afvallers

In vergelijking met de trainingsgroep in aanloop naar de Hockey World League Final in Bhubaneswar ontbreken Berend van Eldonk (Rotterdam), Jelle Galema (Oranje-Rood), Jip Janssen (Kampong), Rik van Kan (HGC), Mark Rijkers (Oranje-Rood) en Maurits Visser (Den Bosch).

De Nederlandse heren beginnen in Australië met de voorbereiding op het WK, dat in december wordt afgewerkt in Bhubaneswar (India). In juni spelen de Oranjeheren in Breda de laatste editie van de Champions Trophy

Trainingsgroep Oranjeheren

Tristan Algera – HGC
Seve van Ass – Rotterdam
Sander Baart – Braxgata (Bel)
Billy Bakker – Amsterdam
Lars Balk – Kampong
Pirmin Blaak (K) – Oranje-Rood 
Roel Bovendeert – Bloemendaal
Thierry Brinkman – Bloemendaal
Jorrit Croon – HGC
Thijs van Dam – Rotterdam
Jonas de Geus – Almere
Martijn Havenga – Kampong
Bjorn Kellerman – Kampong
Robbert Kemperman – Kampong
Joep de Mol – Oranje-Rood 
Terrance Pieters – Almere
Mirco Pruyser – Amsterdam
Glenn Schuurman – Bloemendaal
Sam van der Ven (K) – HGC
Valentin Verga – Amsterdam
Derck de Vilder – Pinoké
Bob de Voogd – Oranje-Rood
Mink van der Weerden – Oranje-Rood 
Floris Wortelboer – Bloemendaal

Reageer