Derde nederlaag hockeyers tegen Australië

De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag in Perth de derde nederlaag moeten slikken in de oefenserie tegen Australië. De ploeg van Paul van Ass verloor met 1-0. De enige treffer kwam van de stick van Rob Hammond, in de tweede helft. Eerder verloor Nederland met 3-1 en 2-1 van de wereldkampioen. Klaas Vermeulen speelde zijn 50e interland.

Bron: Telesport

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

LB

– Het valt me op dat er op hkh forum (het geweten van NL hockey…) met name een brede discussie ontstaat op welles/nietes niveau. Spelers wel verwend of niet, spelers doen er alles voor of niet, team in opbouw voor wk 2014 of niet, OS meetmoment of juist deze trip, enz enz. Dit leidt enorm af van de vraag of Van Ass goed werk levert tav Teun. Of niet.
Welnu: Van Ass levert dramatisch werk af.
– Billy Bakker, ‘de nieuwe Teun’ in groei, scoort in Australie welgeteld 1 goal. EK en met name CT veel beter, veelal scorend na vele directe assists van Teun.
– Jaap in wedstrijden tegen Aus veruit de beste man aan NL kant (soms naast Hofman)zorgde dat NL geen flater opliep. Geheel in lijn met CT, waar hij ook fantastisch was. En wie wilde Van Ass 8mnd geleden nog wippen door totaal onnodig Klaas Veering terug te halen? Lukte uiteindelijk nét niet omdat Jaap toen fantastische voorbereiding kende en Klaas opzichtig in de fout ging bij 2 goals. Maar het scheelde een haar. Geeft iets aan over (ontbreken van) inzicht in groeipotentie.
– Evers. 3de aanvoerder in een maand. Nu naar voren geschoven vanwege …?? Heeft in Aus nog geen bal geraakt. Niet 1. Alle (lees: ALLE!) Australiers lachen om hem. Wellicht 3de aanvoerder die sneuvelt in 1 maand. Over inzicht van een coach gesproken.
– Corner. Essentieel onderdeel van het spel. 5 maanden voor de spelen en: TOTALE onduidelijkheid! Vd Weerden dramatisch in het veld, dus niet spelen? Maar wel betere corner dan Weust? Niet onze allerbeste spits. Dus varianten? Daar is van ass in principe tegen…(heeft hij op CT nog tegen ploeg gezegd). Laatste pot tegen Aus: 2x slaan Wouter. Conclusie: nog paar maanden te gaan, nauwelijks serieuze wedstrijden meer en nul komma nul duidelijkheid!
– Aanvallend hockey: dé speerpunt van Van Ass. Tegen Aus scoren we in 3 wedstrijden welgeteld 2 goals. Staat totaal haaks op het beoogde spel en beleid. Zelfs tegen Maleisië, Arg, AUS A en Ierland houden we het niet droog.
– Communicatie: na tijdperk Vd Heuvel beoogde knhb betere communicatie. En zie daar: Vk interview was dieptepunt in communicatie van afgelopen decennium. Openlijk met billen bloot. Heeft bovendien van de NOS eigen filmpje gekregen met kwallenquotes. https://nos.nl/video/321323-van-ass-en-zijn-momentjes.html

Wist het tot slot te presteren om na zoveelste verlies tegen Aus te presteren om te roepen dat NL technisch veel beter is. Belachelijke houding om eigen falen goed te praten. Of anders gezegd: als iedereen technisch zoveel beter is, waarom leidt de door hem gekozen tactiek dan niet tot succes? Een drama…!

bl

Ah heerlijk lekker weer iemand die lekker de boel wil afzeiken, heerlijk.

Het is namelijk nooit goed en vanaf de zijlijn weten al die azijnpissers het allemaal heel goed, prachtig.

R.M.

@bl:Wat nou afzeiken?
BL geeft juist een heel kundige analyse,goed doordacht en naar waarheid en deze persoon weet duidelijk waar hij het over heeft en dat geldt maar voor heel weinig mensen hier op dit forum.
De meeste blaten wel maar hebben geen idee waar het precies over gaat en jij lijkt mij er ook zo 1.

XXX

@LB: well put. Klasse.

Nico

Heerlijk al dat negatieve gezeur hier ga lekker door.

@rm, jij hebt inderdaad geen idee waar je het over hebt, maar dat maakt het juist zo amusant, dus ga door en kom met nog meer negatief gezeur, heerlijk.

WK

@Nico: 3x op rij van Australie verloren en nog steeds positief? De prestaties van het NLXI hebben alles te maken met het functioneren van Van Ass.

Dhr. Floris

Had je dan verwacht dat NLXI van Aus. zou winnen? Laten we eens reëel zijn en onze plek in de wereld erkennen.

NL heeft geen natuurlijk recht op de 1e plaats, die plaats moet gewoon verdiend worden en op dit moment is Australië gewoon beter.

De heren hebben tot de Spelen om beter te worden, lukt het ze om beter te worden dan de Aussies? Geen idee. Als ze er maar alles aan doen.

En als dat laatste het geval is, is het geen schande te verliezen van een team dat beter is. Als ik zou gaan golfen tegen Tiger of tenissen tegen Nadal verlies ik, dat is geen schande. Maar je moet wel je best doen.

Oudhockeyer

Ik waardeer de analyse van LB maar geeft naar mijn oordeel niet een juist beeld.

Allereerst de startpositie was het EK2009 in Amstelveen. Dit was een dramatisch EK. Niet alleen vanwege de prestaties maar met name ook de spelwijze. Volledig on-Nederlands. Geen ruimte voor het individualisme en aanvallend spel. Een zeer forse ingreep was nodig om Nederland anders te laten spelen, dat bij onze natuur past en met heel veel “energie”. Het EK 2011 was een verademing in dat opzicht ondanks dat we tekort kwamen tegen Duitsland in de finale. Na de CT 2011 bleek dat we wel dichterbij waren gekomen maar niet genoeg.
Een verdere ingreep was nodig om een extra stap proberen te maken. Logisch toch !

De bondscoach is verantwoordelijk en neemt zijn beslissingen. Hij gaat dagelijks met de jongens om en weet precies wat er speelt. Wij kijken slechts van de zijlijn toe zo nu en dan.

Heeft deze trip veel gebracht? Ik denk het wel.
De afstand met Australie is zeker kleiner geworden, wel verloren maar de wijze waarop en het verschil in doelpunten, wat ik heb gezien en gehoord, is veel zeggend. Ook vanuit selectie oogpunt zijn bepaalde contouren duidelijk zichtbaar. Men kan werkelijk zich afvragen na deze trip of Taeke en Teun nog meerwaarde hebben voor het team. Ik betwijfel het ten zeerste.

Hockeyspelers zijn (en dat is geen wetenschap maar ervaring) het best in de leeftijd van 24 tot 28 jaar. Op deze leeftijd heeft een speler de juiste balans tussen gretigheid, (explosieve) kracht en ervaring. Teun werd ook in de leeftijdsperiode 3x beste speler van de wereld.

Voor de leeftijd van 24 jaar ontbreekt met name ervaring en in beperkte mate de kracht, na je 28e jaar neemt met name de explosieve kracht af en de echte gretigheid.

Het is jammer dat groep van 24-28 jaar net te klein is (Horst, Hofman, Jolie, Stockman, Herzberger, Kessing) nu voor de OS2012 om het verschil te maken.

Dan heb je de groep boven de 28 (Balkenstijn, Weusthof, Docherty)

Dit team nu, heeft een enorme potentie. De groep onder 24 is zeer groot en nu al vaak bepalend (Verga, Jenniskens, Vermeulen, Bakker, de Voogd, Kemperman, de Wijn, Baart, Caspers, van de Weerden, van der Linden, Blaak) Deze groep ontwikkelt zich snel. Hun gretigheid is enorm, dat zie je. Deze groep heeft in het verleden met de nationale jeugdteams al vele toernooien en prijzen gewonnen en krijgt nu de kans en laat dat ook zien. Dat zaken misschien iets minder snel gaan dan iedereen hoopt, begrijp ik. Maar de route is juist. De OS2012 is een hoogtepunt voor iedere topsporter. Hier leven ze naar toe en voor.
Ik zie in dit kader wel heel duidelijk de progressie. Op dit moment komen ze misschien nog iets te kort, maar het gaat snel. In hardheid doen ze weinig meer onder voor de Aussies. Ze moeten nog iets effectiever worden.

Ik verwacht dat ze met dit team wel eens voor een verrassing kunnen zorgen op de OS2012 en medaille is zeker een must, maar welke kleur moeten we afwachten. 1 ding is zeker, deze groep is over 2 jaar met het WK2014 op wereldniveau .

Ik zou zeggen doorgaan op de ingeslagen weg en het Ned XI steunen en positief benaderen. Wat je ook van PVA vindt, je kan hem lef en durf niet ontzeggen. Brood-coaches hadden deze veranderingen zeker niet aangedurfd en waar zouden we dan gestaan hebben ?
Denk in ieder geval nog even terug aan het EK2009. Ik heb me toen zelf zeer geërgerd aan het Nederlandse spel (zoals de wedstrijd met alleen maar hoge ballen van Nederland) en nu kijk ik over het algemeen weer met veel plezier naar het Nederlands XI.

Negativisme en ongenuanceerde kritiek (zoals van Brinkman) heeft nog nooit iets opgeleverd, maakt de jongens zeker niet beter op en verhard alleen maar de standpunten en ongenuanceerde kritieken.

WK

@oudhockeyer: leuk dat je het allemaal goed probeert te praten, maar de overwinningen van NL op Argentinie en de ‘nipte’ verliezen van Nederland tegen Australie zijn niet veel waard:

In the earlier game, Australia A scored a solid 2-1 victory over Argentina.

@JamieDwyer01: @Atkinson_Tom games are going ok mate. We are rotating the team around a fair bit but still doing enough to win. We can get a lot better.

Nederland stelt in de huidige samenstelling met het beleid van Van Ass op internationaal niveau niets voor. De enige oplossing voor succes op de OS is Teun terug en nieuwe begeleiding (Marc Lammers). Ben erg benieuwd wat NL vandaag tegen Australia A doet..

theo

@wk, je kan rustig 5x verliezen van de beste ploeg vd wereld,niks raars aan, we liggen namelijk een straatlengte op ze achter.

gerard

@wk, ga lekker ergens anders negatief zijn, het is zo vermoeiend, ook omdat je totaal niet openstaat voor andere opvattingen.

@oudhockeyer prima gesproken, niets aan toe te voegen.

WK

@Gerard Ga zelf lekker weg, jij staat niet open voor de realiteit: Nederland heeft zojuist met 3-2 van het opleidingsteam van Australie verloren.

Het is 2 voor 12 > Van Ass moet zo snel mogelijk weg en Teun moet terug in Oranje!

Michiel Smits

Nederland heeft de beste hockeyers maar moet, in ieder geval tegen Australië, aan de bak tegen vechtjassen. Het ‘straatgevecht’ leveren dus en dat is andere koek!
De coach weet niet wat hij wil en dus kunnen zijn spelers niet presteren.
Er is maar één oplossing: Coach vervangen , Fysioloog vervangen(het bestaat namelijk niet dat spelers zoveel wedstrijden op TOP niveau kunnen presteren)en rust creëeren!

gerard

@wk, nee jij blijft maar in het verleden hangen en juist jij ziet de realiteit niet, we doen al jaren niet meer mee om de gouden en zilveren medaille dat deden we ook niet met Teun.

Kijk voor de grap even hoe dat opleidingsteam eruit ziet, daar doen gewoon jongens mee die straks naar Londen gaan.

Van Ass gaat natuurlijk niet weg en Teun komt natuurlijk niet terug, leg je erbij neer .

wim

@michiel smits, wat een onzin, met Nederland heeft de beste hockeyers, paar jaar het internationale hockey niet kunnen volgen?

We doen al jaren niet mee om de finaleplek.

Jacques Brinkman

Een forum is prima, maar doe dit met je eigen naam. Hierbij mijn eerste en enige reactie om alles rondom Oranje in het juiste perspectief te plaatsen.
Oudhockeyer is nog niet gewend aan beoordelingen, net als veel andere mensen binnen de hockeywereld.
Mijn cijfers en analyses hebben niets te maken met negativisme of ongenuanceerde kritiek. Het is MIJN objectieve waarneming waar je het mee eens of oneens kunt zijn. In de voetbalwereld worden spelers en coaches wekelijks beoordeeld en dat straalt professionalisme uit. Ik volg de verrichtingen van beide Oranje teams op de voet en daardoor komt het hockey in een ander daglicht te staan en dat komt de sport ten goede.
Komende periode zal ik de competitiewedstrijden volgen en speciaal mijn aandacht richten op de (potentiële) internationals. Goed is goed, slecht is slecht. Over twee weken in Telesport de volgende Goudmeter die in MIJN beleving aangeeft de kans op goud in Londen.

hans

@wk, de opleidings ploeg speelt ook gelijk tegen het ” grote Australie ” omdat beide ploegen lekker door elkaar zijn gemengd, in de opleidingsploeg deden deze serie dus gewoon spelers mee die straks lekker ook in Londen zijn te bewonderen.

WK

@gerard @hans Stelletje struisvogels: bij Australie A doen de beste spelers van Australie niet mee, bij Nederland wel (behalve Teun). Het is dus een schande dat NL vlak voor de OS niet van Australie A kan winnen!

PHe

Eens met Brinkman: beoordeling van spelers door professionals is prima. In de voetbalwereld hier, en andere teamsporten elders heel normaal. Het stoorde me enorm hoe dat tot dusver ging op hockey.nl. Dan weer een systeempje met onbekende, geheime beoordelaars, dan weer de coaches die 3 spelers per wedstrijd punten mochten geven. Leverde hele rare en scheve beoordelingen op. Met aan eind weer een soort publieksprijs er in gevlochten en spelers die play offs speelden kregen gewoon een hoger totaal en daarmee grotere kans op goede einduitslag. Prima dat Brinkman dit doet, openlijk, onder eigen naam en met toelichting. Dat zou meer en meer consequent meten gebeuren.

XXX

In Australia A spelen inderdaad spelers die straks in London ook meedoen. Dat betekent dus dat geen van beide Australische teams op volle oorlogssterkte acteerde, terwijl NL dat (in de ogen van van Ass) wel deed. Met 5/1/0/4 als resultaat. Ter overweging.

gerard

@wk,Wat zeg jij oliedomme dingen. Australie A speelt gelijk tegen het grote Australie geeft dus al aan dat beide ploegen redelijk door elkaar zijn geschud en dat zou zelfs jij kunnen weten als je even op de site van de Australische hockeybond kijkt.

Zomaar even wat namen die meededen met de opleidingsploeg:

Matthew Butturini
Liam De Young
Kieran Govers
Rob Hammond
Matthew Swann
Luke Doerner

geen koekenbakkers, maar goed dat weet jij niet als leek dat blijkt.

Michiel Smits

Een Tophockeyer gaat voornamelijk voor één medaille, de Olympische medaille. Uit de statistiek blijkt dat NL het toch niet zo slecht heeft gedaan tijdens de laatste 4 Olympische spelen. Het moet gezegd; NL had tijdens alle 4 deze spelen wel een TOP coach!Ervan uitgaande dat Teun niet te moe is, en dat is hij niet als je de trainingen van het NL-elftal bekijkt, moet je wel hartstikke gek zijn om Teun de Nooijer thuis te laten!
Paul pak je biezen en maak plaats voor iemand die het maximale uit een collectief kan halen door het individu er een duidelijke plaats in te geven.

rene

@XXX, eindelijk iemand die tegenstelling tot Wk ( arme jongen ) ziet dat de teams door elkaar zijn geschud, dan klopt het inderdaad ddus dat ze in een andere samenstelling spelen en misschien zijn ze dan niet op volle oorlogssterkte, maar we liggen een straatlengte achter op Australie dus ik vind de resultaten allemaal niet zo gek.

de verwachting zijn natuurlijk lachwekkend we winnen de laatste jaren nooit meer van Australie had iedereen hier verwacht dat dat nu anders zou zijn.

karel

@michiel smits, iedere topsporter gaat voor het hoogste, maar jij zegt doodleuk dat Nederland de beste hockeyers heeft, is totale onzin dat hebben we de afgelopen jaren allemaal kunnen zien en daar heeft Teun ook geen verandering in gebracht, en was Teun ook niet degene die op de laatse OS in de halve finale Phillip Zeller uit zijn rug liet lopen om de gelijkmaker te maken?

muis

@karel Erg zwak om Teun om deze manier aan te vallen. Hockey is een teamsport en Teun is een van de beste spelers van Nederland op dit moment. Teun is talloze malen van onschatbare waarde geweest voor Oranje en in het bijzonder voor zijn club (5 keer op rij landskampioen, winst EHL).

Hans

Rene, hoe kun je de resultaten tegen een Australisch B-team goed praten wanneer de ambitie op de OS goud is? Misschien beter om te benoemen welke belangrijke spelers van Australie er alemaal niet mee deden (Hammond, Dwyer, etc)? Dit zijn spelers die op de OS het verschil maken…

Yankee

We weten nu wel zo’n beetje waar de Ned XI heren staan qua kansen in Londen. Hoe graag we de boys een grotere favorietenrol zagen toebedeeld, zou het een groter meevaller zijn als er eremetaal wordt gehaald. Teun en Taeke blijven exit, en de coach blijft zitten, om de simpele reden dat er tussen nu en deze zomer geen “afrekenmoment” meer komt. J. Brinkman en de vele bondscoaches die we tegenwoordig ook in het hockey kennen kunnen hooguit nog wat talenten in de hoofdklasse voordragen ter vervanging van enkele zwakke broeders in de selectie.

rene

@hans, er is dus helemaal geen sprake van een B-team op papier ja maar de werkelijkheid is volkomen anders.

Tuurlijk is de ambitie OS Goud maar realisme is ook op zijn plaats we zijn de laatste jaren niet in de buurt van Australie of Duitsland geweest.

Caroline

@Oudhockeyer: helemaal eens met je analyse! Voor de bondscoach een ander, aan Einstein toegekend citaat: “great spirits have always faced violent opposition from mediocre minds”. Moedig dat je deze uitdaging bent aangegaan! Ik zie zeker plaats voor Teun in Oranje, maar alleen if and when het huidige team zich stabiel gesettled heeft. Teun is dan van onschatbare waarde. De afgelopen jaren heeft het team altijd naar hem opgekeken en verwacht dat hij het team zou dragen. Dat is dus niet gelukt. Nu worden de andere jongens gedwongen hun verantwoordelijkheid te nemen, ben benieuwd wie er opstaan!

Zon

Ass mag hier worden op afgerekend, kiest niet voor het sterkste elftal maar voor andere tactiek. Grote bomen, struikgewas enz. Na wat partijtjes Down Under blijkt dat hier totaal geen progressie inzit, zelfs geen verbetering. Dus met het sterkste team naar Londen en daarmee de hoop dat ervaren bomen doorslaggevend kunnen zijn met de talenten. Aantal jongens horen hier echt nog niet bij… En Aus rouleert inderdaad met wat spelers onderling, desalniettemin spelen de toppers alleen bij Aus 1 mee. Zonder Stockman was het op een drama uitgelopen, dus de 1-0 was zeer geflatteerd. Radiostilte wederom na verliespartijtje of krijgen we morgen een verklaring over de hitte, oververmoeid enz. AUS A speelde net zoals NL dag er voor een wedstrijd op een warmer tijdstip.

Van Es

Ben het helemaal met Zon eens: Van Ass gaat hier op worden afgerekend, daar is geen twijfel over mogelijk.

Dhr. Floris

Even tussen haakjes: “MIJN objectieve waarneming” is natuurlijk een contradictio in terminis.

van Es

Zowaar:

Robin van Galen @Robinvangalen

@JacquesBrinkman uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat v Ass Teun de Nooijer terug gaat vragen en Takema niet. Is toch ongeloofwaardig !?

Al is het zeker de juiste beslissing, het is inderdaad ongeloofwaardig. dus WEG met van Ass.

wind

@zon, je bent niet echt een kenner lees ik al, de echte toppers spelen alleen bij Aus A, kijk heel even ietwat naar boven welke spelers allemaal met de zogenaamde opleidingsploeg meededen, allemaal jongens die er de laatste toernooien bij waren in de Selectie van 18 van Aus.

Als je wat zegt zeg dan geen domme dingen.

youp

@van Es, dit geloof je toch zelf ook niet man, wees nou eens realistisch de Nooijer gaat natuurlijk niet mee naar Londen, hoe jammer het ook is, gaat echt niet gebeuren.

Bommel

Realiteit – keuze van v.Ass is mislukt. Hiermee doorgaan levert niets op. Ze verliezen ook van GB en Bel.
Als coach weet je wie de meeste assists geeft – Teun, bouw daarom heen je team.
Hak een paar andere bomen om – Weusthof en Evers! Goede hockeyers maar het haar moet wel goed zitten!Met hen win je echt geen “oorlog”!
Met Teun erbij + een paar goede stofzuigers lukt dat wel.
v.Ass, je dacht het te weten maar helaas……..
Geef je opdracht terug en laat Lammers en Siepman de klus klaren.Die hebben ervaring en hebben in vele keukens gekeken!
De KNHB heeft de sleutel, durven ze in te grijpen. Ik ben bang van niet!
Het enige voordeel er komen OS kaartjes beschikbaar.

MJ

De conclusie na deze trip zou kunnen zijn: zelfs de groep van Australië tussen 14-28 is van het niveau van Nederland. Bij Australië krijgt de coach het voor elkaar om, zonder goede competitie, een selectie van 28 kerels te trainen dat zij van de nummer 3 van de wereld kunnen winnen. In welke formatie dan ook. Het team dat vanochtend van Nederland won, beschikte geenszins over “bekende” spelers. Er deden slechts 3 Kookaburras mee: Begbie, Deavin en Ciriello. Niet bepaald jongens die verzekerd zijn van hun plek voor de Olympische Spelen. Dat Nederland daarvan verliest, is natuurlijk uitermate pijnlijk. Immers, de insteek was om dichterbij de toppers van Australië te komen, niet om door de subtoppers van Australië voorbij te worden gestreefd.

4 nederlagen en 3 overwinningen is een magere oogst. Hiermee wordt Nederland 3e in het toernooi. Achter Australië en Australië A, enkel voor het armetierige Argentinië.

Een aantal opvallende zaken:

Het spel van Evers, de nieuwe aanvoerder (slechts 2 keer was vdHorst aanvoerder). Flets, onzichtbaar, niet gescoord. Spel, een aanvoerder onwaardig. Dit zou onder normale omstandigheden (lees: niet al 2 aanvoerders geëlimineerd in de laatste maand), reden zijn om Evers die band niet meer te geven, dan wel hem helemaal uit de selectie te zetten. In een selectie van 16 voor de OS, kan je moeilijk met Evers in deze vorm komen aanzetten. Maar door de eerdere fratsen van Van Ass, heeft hij zichzelf hiermee een beetje klem gezet. Erg onhandig, to say the least.

Het spel van Bakker stelt eveneens teleur. Hij komt nog wel aan de bal, in tegenstelling tot Evers, maar hij komt veel te weinig in scoringspositie. Zonde. Vrees dat het tactisch vermogen binnen de begeleidingsstaf, in vergelijking met Australië en Duitsland loopt Nederland daar ook 300 hockey IQ punten op achter, onvoldoende is om Bakker te laten excelleren. Wellicht kan Teun dat wel.

Tot slot het optreden in de media: Daar is geen peil op te trekken. Na teleurstellende resultaten (vandaag, Maleisië) blijft het stil, maar zodra Australië in een wedstrijd tegen Argentinië op achterstand komt, weet de manager dat a la minute triomfantelijk op Twitter te melden. De interviews met Van Ass zijn een apart topic waard. Waar Van Ass het vandaan haalt om zijn spelers een veel hoger technisch vermogen toe te dichten, is mij een raadsel. Neem de meest technische spelers van Australië (Dwyer, Ockenden) en zet daar de meest technische van Nederland tegenover, en de opmerking van Van Ass slaat als een tang op een varken. Maar los van de feitelijke onjuistheid, is deze opmerking kenmerkend voor de wijze waarop Van Ass opereert: voortdurend zijn eigen teleurstellingen regisseren. Lees al zijn interviews er maar op na. Na elke overwinning, blaakt hij van het zelfvertrouwen en zijn zij op “de goede weg”. Na een nederlaag: “volgende 3 wedstrijden winnen we allemaal”. Na twee opeenvolgende nederlagen tegen Australië noemt hij “effectiviteit” een kenmerk van hen. Idioot, want er is geen team in de wereld dat zo vaak op goal schiet en de cirkel binnenkomt, als Australië. Gelukkig zijn ze niet zo effectief, anders was Nederland op de laatste toernooien en in de laatste wedstrijden tegen monsterscores aangelopen.

Kortom: waren de woorden van Van Ass leidend, had Nederland nu al 3 toernooien gewonnen (2x CT en EK), hadden ze tijdens deze trip minimaal 2 keer gewonnen van Australië. Maar ook: was Teun bevrijd geweest na te zijn verlost van de zware last van de aanvoerdersband, had Taeke zijn verantwoordelijkheid gepakt en zou Evers zijn status van wereldspeler hebben waargemaakt.

Het grote verschil tussen Nederland en Australië zijn niet de spelers. Die kun je beter maken. De een wat sneller dan de ander. Het grote verschil is de begeleiding van beide teams. Op deze manier wordt het gat alleen maar groter en is het wachten tot de Australische U21 ploeg te sterk blijkt voor Nederlands.

Marloes

Dat er in Australie A ook wat zekerheden voor de OS zitten doet wat mij betreft niet ter zake. Het is erg genoeg dat beide teams, gevuld met de helft toppers/”zekerheidjes” en de helft minder bekende hockeyers) weten te winnen van Oranje. Ze hebben dus niet eens een volledig topteam nodig om te winnen.
Na dit toernooi Horst aanvoerder maken, Evers moet zich eerst maar eens op z’n eigen spel concentreren. Over Teun/Van Ass ed ga ik het niet eens meer hebben.

Zon

Dat men steeds zegt dat AUS A ook met ‘toppers’ speelt zegt dan dus ook wat over de uitslagen tegen het ‘echte’ AUS. Betekent dus dat ze op niet volle oorlogssterkte spelen tegen NL en toch redelijk simpel winnen. Met in 3 wedstrijd maar 2 tegendoelpunten.

jeroen

@zon, de zogenaamde opleidingsploeg speelt ook gelijk tegen Aus A.

Het is toch allemaal niet zo verrassend deze uitslagen? er word hier geloof ik gedacht dat we nog steeds met 2 vingers in de neus van iedereen winnen, we doen al een aantal jaar niet meer mee om de gouden medaille.

els

@marloes, maar komt het als een verrassing voor je dan?

Loesje

Heeft er al iemand een deltaplan tegen eoverloos geklets??

HP

Nee wel nieuw plan om de Delta-Ass af te breken.
Haha verloren van het opleidingsteam, ongeacht wie daar inzitten, niet voor niets die naam. Inderdaad beide teams niet op sterkte dus, je kan het niet weerleggen dat er totaal geen verbetering is en er maar wat aangekloot wordt… Want wij komen niet met het sterkste team maar met het team met de ‘meeste’ energie, nou dat blijkt! Ps hoeveel strafcorners zijn er gescoord in al deze wedstrijden? Sluit me aan bij LB bovenaan. @HH.nl wanneer wordt er bericht over dit genante verlies van Oranje?

Meel

MJ ik vind je bericht zo mooi dat ik hem op mn FB heb gezet,….. Helemaal waar…
Vraagt niemand van de van Ass fans zich trouwens af waarom de contractverlenging tot 2014 ineens is ingetrokken ? Hij kon hem tekenen en ineens was het van tafel… die steun van de bond valt wel mee hoor, Paul mocht zich gewoon melden bij de bond toen hij het idee had dat hij Teun er zo maar uit kon gooien….
Dat niet alleen, men was er totaal niet over te spreken….
Alle echt oud gedienden lieten het nog wel ff gaan tot Paul het nodig vond om te praten zonder persvoorlichter…
Van Ass….. Time to go….
Meel.

david

@meel, hij heeft al een contract tot 2014, dat tekende hij bij zijn aanstelling namelijk een 4-jarig contract.

Verloren

Assjemenou?

Jas

Fijn dat David (van Ass) weet dat zijn pappie een oprot bonus van de KNHB krijgt..

John

Los van alle losse keuzes mis ik een constante visie over de speelwijze waarvoor wordt gekozen. Als je niet sterker kunt zijn dan je concurrentie moet je slimmer zijn en dat mis ik volledig. Een echte tacticus kan de kwaliteiten die in de ploeg zitten maximaal gebruiken en zo hef verschil maken. Van Ass, Tichelman en Houben blijken dit samen niet te kunnen. Charlesworth maakt het verschil, de spelers zijn gelijkwaardig. Van Ass heeft lef, toegegven. maar helaas met zijn staf net te weinig verstand van hockey om het verschil te maken… Tactiek wordt gewoon onderschat terwijl het juist op dit niveau het verschil maakt omdat de spelers allemaal goed zijn. Kun je goud winnen? Jazeker, dat kan altijd omdat de verschillen zo klein zijn. Het is onwaarschijnlijk omdat je basisnivesu

John

Te laag is. Je bent dus afhankelijk van de vorm van de dag en die is het moeilijkst te beheersen. Van Ass doet zijn best maar maakt niet het verschil, en dus ben je niet goed genoeg…

Meel

Helemaal eens John,
als coach is het je taak om van de beste hockeyers het beste team te maken, en de beste speelwijze te vinden. Als je dat niet kan, moet je weg…
Niemand kan ontkennen dat Teun bij de beste 11 (of 3) van NL hoort, dus faalt de coach…
Meel.

david

@jas, nogal een rare reactie, slaat nergens op, en inderdaad ik heet David ben ik dan gelijk de zoon van? logica van niks.

Meel

https://www.youtube.com/watch?v=ymRaXFAKQfA
Voor alle mensen die zeiden dat 2014 en het WK een doel was…
David, kan je me een link geven waar staat dat van Ass een contract heeft tot 2014 ?
Ik heb dat nooit gehoord en zou heel raar zijn om een bal een contract voor 4 jaar te geven …..
Meel.

evert

@meel, De taak van een coach is het beste team formeren en in het beste team zitten niet altijd de beste spelers.

Laten we gewoon realistisch blijven we zijn al een paar jaar niet meer de top, en lopen ver achter op Australie en Duitsland.

david

@Meel, waarom is het raar om iemand een contract voor 4 jaar te geven? dan kies je dus voor de lange termijn, is in mijn ogen niet zoveel mis mee.

https://www.nu.nl/sport/2261191/paul-van-ass-nieuwe-bondscoach-hockeyers.html.

Meel

ik ben ongetwijfeld blind… maar waar staat daar dat hij een contract heeft tot 2014 ?
Dat hij dat er zelf van maakt…. hij doet wel meer rare dingen,… ik zie nergens, “van Ass heeft een contract tot 2014”.
Mijn bron vertelde me dat hij een contract heeft tot na Londen met een optie voor 2 meer jaar, die optie is er niet meer. Hij is dus niet zo gesteund door de bond als hier op HKH veel wordt geroepen….
Meel.

david

Mijn contract als bondscoach is niet van korte duur. Bij de Olympische Spelen van Londen 2012 zijn we ongeveer halverwege.

Jeroen

Sprookjes lopen (bijna) altijd goed af, daarom gelooft Ass(epoester) rustig in 2014, net zoals zijn laatste woorden; dat we technisch vaardiger zijn dan AUS en er ‘dicht’ tegen aan zitten…! Wat een kennis en daardoor tactische wanhoop/chaos, logisch zonder diploma.

nico

@jeroen, wat een onzin alsof je alleen met diploma zou kunnen coachen, wat een kolder.

Yankee

@david: goed gequote, maar meld ook svp de rest:
“Maar dan moet ik het natuurlijk wel goed doen, anders vlieg ik eruit”

Dat zeg je niet voor niets, ga er maar van uit dat er na de OS een “evaluatiemoment” is, waarbij de partijen zonodig zonder (financiele) pijn van elkaar af kunnen.

david

@yankee, heb ik inderdaad niet gekopieerd maar lijkt me ook niet meer dan logisch dat er een evalutie na de spelen is.

Yankee

@david
Laat ik ‘t dan anders zeggen, misschien is het wel een contract van 4 jaar, maar na de OS zal er zeker een “break optie” zijn. Je kunt het dus net zo goed een contract van 2 jaar met 2 jaar verlenging noemen. Zeg maar het half volle versus het half lege glas. De bond zou wel gek zijn om zich voor 4 jaar te verbinden, laat staan aan een onbewezen figuur als Van Ass.

david

@yankee,

Nogmaals lijkt me ook helemaal niet raar om na de OS een evalutie te hebben. Denk dat dat onbewezen wel meevalt hij heeft inderdaad amper prijzen gewonnen maar met HGC en Jong Oranje heeft hij het allemaal niet zo gek gedaan, en indertijd heb ik op zijn benoeming ook weinig kritische noten gehoord.

Yankee

@david
OK jij je zin: Van Ass had bij zijn aanstelling zijn sporen ruimschoots verdiend, uiteraard heeft de bond zich meteen voor 4 jaar aan hem verbonden (zo’n kans kregen ze maar een keer) en rondom zijn aanstelling waren geen kritische noten.
Je kunt zo solliciteren naar een baan bij de RVD…!

David

@yankee, hele vreemde reactie.

Volgens mij zeg ik nergens dat hij zijn sporen ruimschoots verdiend had/heeft, alleen dat hij het met Hgc en Jong Oranje wel aardig heeft gedaan.

er zijn inderdaad weinig tot geen kritische noten rondom zijn aanstelling geweest.

John

Er is geen enkele reden om langere contracten aan te gaan dan één jaar. Je wordt als bondscoach in het hockey niet weggekocht door een club, al helemaal niet wanneer geld gen rol speelt zoals bij van Ass. Je moet je gewoon ieder jaar bewijzen. Kijk naar Pep Guardiola bij Barca.

Piet

@John, maar dat ligt aan Guardiola want Barcelona wil hem wel langer vastleggen, alleen Guardiola tekent altijd maar 1jarige contracten.

DAVDD

Wij moeten gewoon er kennen dat Australie en Duitsland een straatlengte voor loopt op ons. Weet wel dat de Aussie’s voor een groot toernooi bijna een jaar intern leven en elke dag keihard trainen. Waar wij in Nederland ook nog de HK en EHL hebben kunnen zij zich 100% focussen op de nationale ploeg. Dat Aus tegen Aus A gelijk gespeeld is dus helemaal niet zo gek want die jongens spelen nu al een tijd elke dag tegen elkaar en hebben elkaar beter kunnen maken….

Geen een coach had in zo een korte tijd het verschil kunnen inhalen. Gewoon met een haalbare doelstelling naar London gaan, bijvoorbeeld medaille halen en dan over 4 jaar er staan!!!En dan zou ik als coach ook de voorkeur geven aan jongere spelers die bijna op het niveau zijn ten koste van misschien een iets betere Teun of Teake!!!

Nu nemen alle kenners op de fora goud als benchmark maar iedereen weet dat dat niet realistisch…

SdG

@DAVDD;Niet de zogenaamde kenners op dit forum zeggen dat goud in Londen de doelstelling is,maar dat was van Ass zelf en de KNHB ook die dit zeiden.

Terwijl iedereen met zelfs maar een klein beetje kennis van zaken wéét dat Argetinie en Duitsland te ver voor liggen op NL om deze 2 landen te kunnen verslaan.

Het was geen realistische doelstelling van de Bondscoach maar daar zal die ondertussen zelf ook wel achter zijn.

guido

@Sdg, natuurlijk zeg je dat je voor goud gaat, als je ergens aan meedoet of aan begint zeg je niet op voorhand ik hoop dat we 4e worden, maar met een klein beetje realisme weten we allemaal dat het normaal gesproken niet zal lukken om voor goud of zilver te spelen.

Je bedoelt waarschijnlijk verder dat Australie en Duitsland een straatlengte op ons voor liggen

Spandau Ballet

Men neemt nu al genoegen met minder, zwaktebod!
Op de Olymische Spelen kan van alles gebeuren.
En ervaring kan net dat beetje extra geven of beslissend zijn. Op dit moment wordt er wat aangekloot, circa 5 maanden voor de Spelen.

RvD

Waarom trainen de oranjedames wel 3 dagen per week intern op Papendal en de mannen niet? Het lijkt alsof de mannen dit meer nodig hebben dan de vrouwen.
Als de mannen ook zo intensief zouden trainen geloof ik ook weer in de woorden ” we zijn technisch beter dan Australië ” Daar ligt ook onze kracht maar als we fysiek en mentaal zo ver achter lopen dan haal je het niet met alleen techniek.
Dus de mannen ook het komende half jaar 3 dgn p/wk intern!
of is het geld op?

edwin

@Spandau Ballet, dat heet realisme.

Het kan jou ook niet ontgaan zijn we dat een straatlengte achter liggen op Australie en Duitsland.

hockey

@Rvd, ja waarom zingt de ene zanger zijn liedjes in het Engels en de ander in het Nederlands, dat is een keuze.

Wouter

Oranje mannen trainen in voorbereiding (ook als ze weer terug zijn uit Aus)4x pw met elkaar. Enige verschil is dat ze niet intern zitten op Papendal. Ze zullen het bij Upward vast gezellig vinden dat zowel de heren als dames er komen trainen, maar het kan ook wat ver gaan.
Zolang de internationals vaker bij het NL XI trainen als hun club moet het goed komen voor wat betreft het bouwen van een team.

Een cultuur als Australië hebben we niet en gaan we ook niet krijgen. Dus die straatlengte (eerder paar blokken) achterstand gaan we houden. Totdat Australië op een verzadigingspunt is gekomen en we er wel naartoe kunnen werken.

DINO

Wat voor mij het meest opmerkelijk is, de selecte kleine groep waarmee van Ass werkt met 18/19 spelers waarvan 85% al weet dat ze meegaan naar Londen.

De opkomende Belgen doen het met 25 man, en de ‘ Aussies’ werken als jaren met een groep van 28/29 spelers.

Grootheden als Dwyer maakte voor het eerst op 22 jarige leeftijd zijn debuut, en de gemiddelde leeftijd voor een 1e debuut ligt tussen 22-24 jaar.
Niet zo gek om jeugd eerst te laten rijpen in de competitie voordat de stap naar het Nat. Team wordt gemaakt.

Het aantal ‘caps’ als teamwaarde is sinds het vertrek van T&T een loze kreet geworden, wat overblijft zijn de caps van het struikgewas en de nieuwe bomen Docherty en Balkenstein.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.