Derkx: “Dit kwam voor mij niet als een verrassing” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Derkx: “Dit kwam voor mij niet als een verrassing”

Begin september hoorde Frederique Derkx dat zij aan de Olympische trainingsgroep van het Nederlands elftal was toegevoegd. Een grote verrassing in hockeyland, want de pas 17-jarige Brabantse speelde afgelopen zomer nog met Nederlands A op het EK onder 18 jaar, en slaat met haar selectie voor het ‘grote’ Oranje het Jong Oranje-traject over.

Maar eind oktober kwam er een kink in de kabel. De speelster van Den Bosch kreeg last van haar rug en miste daardoor de laatste drie wedstrijden, waaronder de topper tegen koploper Laren. In eerste instantie werd Derkx uit voorzorg aan de kant gehouden, maar nu blijkt het toch ernstiger dan gedacht: Een hernia.

“Ja, dit is klote,” vertelt Derkx tijdens haar schoolpauze. “Ik ben de afgelopen dagen veel in het ziekenhuis geweest, maar het ziet er gelukkig positief uit. Er is in ieder geval geen uitstraling meer naar mijn billen en benen, dus dat is mooi.”

Dat het een keer mis zou gaan bij de jonge international, was volgens Derkx geen grote verrassing. “Nee, dit kwam voor mij niet als een verrassing. Ik heb namelijk altijd al last gehad van mijn rug, het is mijn zwakke plek. Een paar weken geleden schoot het in de oefenwedstrijd tegen België in mijn rug en dat voelde anders dan anders. Ik heb er gelukkig niet extreem veel last van. Wel heb ik veel rust genomen en vaak op mijn bank en de bank van de fysio gelegen.”

Ondanks het feit dat er een stijgende lijn in haar revalidatie zit, weet de verdedigster niet wanneer ze weer kan aansluiten bij Den Bosch en Oranje. “Ik weet niet wanneer ik weer kan spelen. Ik denk dat ik de aankomende twee wedstrijden niet haal, en daarna is het winterstop. Ik hoor eind deze week wat mijn revalidatieplan zal worden. Maar ik hou me niet echt bezig met wanneer ik weer kan spelen. Of dit gevolgen heeft voor Oranje? Daar kan ik echt geen uitspraak over doen. Het ligt eraan wanneer ik hersteld ben. Ik hoop snel!”, aldus het jonge talent.

Comments (3)

  1. Toch erg zuur voor haar. Hoop dat ze snel hersteld! Een van de grootste talenten op de Nederlandse velden op dit moment, zou nog wel eens als verrassing mee kunnen naar de OS..

  2. Simone de laat

    DERKX moet mee naar os, zou echt fantastisch zijn.

  3. heel veel sterkte toegwewenst.

Reageer