Dijkstra definitief niet met Oranje naar Champions Trophy - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dijkstra definitief niet met Oranje naar Champions Trophy

Bondscoach Max Caldas heeft Wieke Dijkstra (foto links) woensdag laten weten dat zij definitief niet meegaat op trainingsstage in Alicante (8-19 december), dat schrijft Hockey.nl. De insteek van de stage is onder andere om de Champions Trophy-selectie te selecteren, waardoor de aanvoerster van Laren sowieso niet mee gaat naar Argentinië. Doordat Dijkstra definitief niet deelneemt aan de Champions Trophy, lijken de Olympische Spelen erg ver weg.

Dijkstra viel afgelopen zomer af bij Oranje met de mededeling dat de middenvelder van Laren op bepaalde vlakken moest verbeteren. “Ik vond dat Wieke in niet-balbezit meer moest brengen,” vertelt Caldas op Hockey.nl. “Ze heeft de kans gekregen om in de competitie op dit vlak verbeteringen te laten zien, maar ik moet constateren dat ze daar onvoldoende in is geslaagd.”

“Het is nooit leuk om dit soort beslissingen te nemen,” vervolgt de bondscoach. “Ik ben zelf speler geweest, dus ik weet hoe Wieke zich voelt. Het blijft ook mijn waarheid tegen die van haar. Maar goed, dit soort beslissingen hoort bij mijn baan als bondscoach. Al heb ik de deur voor Wieke niet helemaal dichtgetimmerd. Dat doe ik voor niemand.”

Comments (60)

 1. Echt ongelofelijk, hier snap ik dus werkelijk helemaal niets van….

 2. Ik begrijp het wel! Ze zien haar niet in de verdediging maar op het middenveld.. Daar heb je al Paumen, De Goede, Van As, Dirkse vd Heuvel! En dan mis wellicht nog wat…

 3. Sjonnie, de Goede beter dan Dijkstra? Laat me niet lachen, hier spelen hele andere dingen. Vorm is King, volgens Caldas? Echt niet; Like or Dislike.

 4. Frank, de Goede is in topvorm, wekelijks een van de uitblinkers en een fantastische speelster.

  Als ze haar als middenvelder zien is het lastig. Maar dan kun je je ook afvragen wat vd Velden in vredesnaam te zoeken heeft in het NL. Prima speelster, maar geen meerwaarde voor het team.

  Als verdediger: is het belachelijk dat ze niet meegaat. Dijkstra is veel beter en meer ervaren dan een de blaey, van veenhoven, Van Maasakker.
  Ik begrijp de keuze voor Bos, Paumen maar kom op zeg..

 5. dit heeft natuurlijk niets met hockeykwaliteiten te maken zal eerder in het persoonlijke liggen, jammer.

 6. @lynn

  Van Veenhoven en Van Maasakker zou je best eens gelijk in kunnen hebben. En in balbezit is Dijkstra overtuigender dan De Blaey. Ik denk echter dat verdedigend De Blaey toch echt wel beter is. Een van de beste 1 op 1 verdedigsters van Nederland. Met Bos die achterin een fantastische pass heeft maar af en toe verdedigend nog wel wat steekjes laat vallen, heb je meer aan een degelijke De Blaey dan aan een eveneens aanvallend ingestelde Dijkstra..

 7. @Frank, ben je nu helemaal in de war? hoe kun je nu toch zeggen dat de Goede niet beter is dan Dijkstra, hahaha, de grap van de eeuw, de Goede is de beste speelster die Nederland op het moment heeft man!

 8. In het systeem dat Caldas speelt heb je twee controlerende middenvelders. Dan snap ik niet dat je een spelverdeler als Wieke thuis zou laten. Naast Paumen kan niemand deze rol zo op zich nemen, niemand is passend zo sterk. Misschien hebben andere wel een actie(en die moet je ook hebben voor die twee aanvallende posities), maar op die positie wil je juist een degelijke spelverdeler.

  Ook raar dat het nu weer aan iets anders ligt volgens Caldas. Was het eerst niet haar verdedigende kwaliteiten? Nu is het ineens niet-balbezit? Hij draait wel lekker zo. Lijkt het Zwanenmeer wel.

 9. @frank Like of dislike ???? Een bondscoach zal nooit en te nimmer zijn persoonlijke voorkeur mee laten tellen in zijn beslissing. Zeker een man als Max Caldas niet!!!Het is een groep die besluit. Ooit een bondscoach horen zeggen na een uitsluiting van een groot talent in de jeugd; een fantastische speler, maar past met zijn karakter niet in het team. Weet niet of dat met Wieke Dijkstra ook zo is maar een team maken is meer dan 11 speelsters bij elkaar gooien.Sommige stille krachten die in dienst spelen van een team leveren soms meer op dan een technisch volmaakte speler.Jammer voor Wieke. jammer voor Bod de Voogd, jammer voor?????……….nog 10 andere goeie spelers/speelsters die net buiten de boot vallen.

 10. @hockeyfan Wieke is toch wel iets anders dan Bob de Voogd. Meer dan 120 interlands, dat spreekt voor zich. Caldas selecteert nu juist op likes/dislikes, want als je de afgelopen weken bekijkt, dan weet je gewoon dat van Geenhuizen en Dijkstra gewoon in het NL horen.

 11. lijkt erop dat het meer persoonlijk is dan hockeytechnisch, ze moet meer brengen in niet balbezit dat kan echt van alles zijn wat ze dan anders of beter moet doen, klinkt allemaal nogal vaag.

 12. VORM IS THE KING. wat een onzin, het is toch gek van te worden. Hij selecteert echt op likes/dislikes. want wieke en Miek zijn echt wel oranje waard kijk maar naar de laatste wedstrijden bij laren.
  Het zou toch raar zijn als Carlos rertugi straks Garcia en Aymaar thuis gaat laten omdat ze bij bal-bezit niet goed meedoen????? schandaliggggggg.

 13. @ Marloes: Over de Blaey heb je in verdedigende zin zeker gelijk. Misschien had ze wat last van zenuwen dat ze niet op de CT niet zo best speelde?

  @razzie: mee eens. Vorm is king, als iemand de velden onveilig maakt is het van Geenhuizen wel. En vergeet Carlijn Welten niet, wat een topper is dat.

  @tieske: lijkt me ook niet hockeytechnisch. heel de hockeywereld zal zich ziek lachen denk ik. Hij maakt zichzelf compleet belachelijk door dit te zeggen. Kijk, kan zijn dat ze zich moet verbeteren, maar om dan met name van Maasakker mee te nemen, die in Nl zwak speelt en ook bij schc niet schittert.. nee dat sla je echt een flater.

 14. Wat een lekenforum is dit toch.. Jullie weten helemaal niet welke kleine afspraken Max met de speelsters maakt in specifieke spelsituaties en daarnaast weet niemand (behalve de mensen in de groep) hoe Wieke zich opstelt. Ik suggereer niets maar ga ervan uit dat Wieke in nbbz gewoon óf niet scherp schakelt, óf te weinig duels wint of iets dergelijks en daar vervolgens moeilijk aanspreekbaar/eigenwijs in is. Of dat nou lullig is of niet is irrelavant, Max zet een traject uit naar de os en wil werken met speelsters die meegaan hierin. Aan de hand van de prestaties in Londen kan Max beoordeeld worden. Miek erbij is natuurlijk een grap; goede speelsters maar zo slecht voor in de groep, moeilijk in de omgang, niet meegaand enz. Dan kiest een coach liever voor een minder getalenteerde keiharde werker met een positieve attitude..

 15. @Dmitri. Buitenlandse naam, nuchter nederlands verstand. Prima verhaal

 16. @dmitri, wat een onzin. je noemt zelf al 3 dingen op die in niet balbezit kunnen, is dus allemaal nogal vaag en een drogreden.verder sla je bij van Geenhuizen natuurlijk de plank volledig mis dus omdat iemand lastig is zou je diegene niet meenemen wat een zwaktebod, je selecteert altijd de beste 16 en of er nou een paar lastige bijzijn maakt niet uit, juist fijn dat er eens mensen met een eigen mening zijn ipv al die meelopers.dus het grootste leek op dit forum ben jezelf met al je non argumenten.

 17. @ Suus, rustig aan, pas op je hart.. Ten eerste even uitleg over wát een drogreden nou precies is https://mikz.net/txt/drogredenen.txt. Wel knap dat je het goed hebt gespeld… Inhoudelijk even commentaar op je rant; Zeker geen zwaktebod om een lastige speler niet te selecteren; hockey is een teamsport en het gaat niet om de beste speelsters, het gaat om het beste team en daar maakt Miek geen deel van uit, was onder ML al het zorgenkindje en werd toen getolereerd omdat er stevige dames als Schopman en Booij bijliepen; dat zijn overigens goede voorbeelden van dames die ook een sterk karakter hebben, lastig kunnen zijn maar zich wel professioneel opstellen en daardoor wél de echte meerwaarde vormen die een coach van een routinier verwacht. Want daar hebben we het over; Wieke en Miek zijn routiniers die zich kennelijk (wat betreft wieke is dit een aanname) niet als zodanig bewegen in de groep. Dan is de hockeyende meerwaarde dus niet meer relevant, zie daar dus ook de keuze van Max die echt niet zomaar twee goede speelsters links laat liggen. Hij wil ook gewoon goud.

 18. het selectiebeleid van Lammers was beter.
  Ik denk dat bij Lammers de beste factor de mix van speelsters was en de onvoorspelbaarheid voor de tegenstander van L Welten en de Goede toen.

  Ik denk dat deze selectie te voorspelbaar gaat worden. MAar we zullen zien.

 19. @ Dimitri, als Miek moeilijk in de groep ligt dan is het ook een taak van de bondscoach om daar een oplossing voor te vinden,wat lammers prima heeft gedaan in zijn tijd als bondscoach.Zo’n dribbel queen kan je altijd goed gebruiken in wat voor team dan ook. Na Aymaar als er iemand is in the vrouwen hockey die zo goed is met de bal dan is dat Miek,Echt een topper om naar te kijken. Het is wel erg makkelijk om iemand uit te zetten en te roepen van ze ligt niet in de groep. Het was toch zoiets van vorm is the king????? en als er op dit moment iemand in vorm is dan is dat Miek het wel. Dan kan je beter maar zeggen ik selecteer op mijn likes en dislikes.

 20. @suus of heet je soms miek?? Lastige persoonlijkheden kunnen een team van binnenuit kapot maken. 11 meelopers vormen samen een vesting.

 21. @Razzie, Eens; Miek is heel goed en als ze wat jonger was dan was ze heel interessant. Echter; Miek is nu alleen al door leeftijd en ervaring een zwaargewicht in de groep, je selecteert met haar dus niet alleen een handige pieldoos op links maar ook iemand die bedoeld of onbedoeld veel aandacht op gaat eisen en bepalend kan zijn in positieve en negatieve zin van het woord. Ik denk dus dat max de afweging maakt en de aandacht en energie die Miek van begeleiding en medespeelsters opeist ten opzichte van haar hockeyende kwaliteiten niet ziet opwegen tegen elkaar en voor anderen kiest. Zijn keuze, zijn beleid en misschien is het wel op zijn plaats om eens op te houden over Miek en aandacht te geven aan de toppers die wél in de groep zitten, zich positief opstellen en keihard werken om ons trots te maken in Londen. Neemt niet weg dat ik het wel knap vind van Richard dat hij er bij Laren in slaagt om een team met Miek erin te laten functioneren en haar te laten excelleren. nu zien of die situatie zich meerdere seizoenen kan voortzetten.

 22. @dmitri Zelf zeg je dat wij maar allemaal dingen suggereren, maar zelf neem je wel allemaal conclusies. Ik denk dat Wieke juist iemand is die helemaal niet moeilijk doet en gewoon luistert. Is naar mijn weten één van de enige met een goede baan en in het bedrijfsleven moet je ook goed luisteren en dingen accepteren. Echt ongelofelijk dat hij speelsters als van Maasakker wel gaat meenemen, die zijn toch totaal niet van het internationale niveau.

 23. @dimitri. goed verhaal. zo gauw er iemand van Laren afvalt of dreigt, begint het hele gooi weer te piepen op het forum. zie de hoeveelheid tweets die er over gaan.

 24. @U conclusies neem je niet, conclusies trek je.. En ik trek helemaal geen conclusies, ik redeneer op basis van de summiere informatie die ons gegeven word en vind het alleen te kort door de bocht om Max meteen voor gek te verklaren op het moment dat hij een speelster niet selecteerd. Een team bouwen dat iets moet gaan winnen is een heel precair proces en kleine factoren die moeilijk te zien of te begrijpen zijn voor outsiders kunnen van invloed zijn hierop. Dus dat Wieke ondanks haar onmiskenbare kwaliteiten niet geselecteerd wordt is m.i. een afweging op basis van de energie die het gaat kosten om haar iets te laten doen wat max denkt nodig te hebben in London. Kan zij dat niet bewerkstelligen? Dan komt er dus iemand anders die misschien andere kwaliteiten heeft maar in het totale teamplaatje van meer waarde gaat zijn. ik heb overigens veel respect voor Wieke’s carrière in het bedrijfsleven maar verwijs ook jou even naar de link over drogredenen in mijn stukje van 1256…

 25. @Dmitri Maar welke informatie heeft Caldas dan gegeven? Hij draait steeds om de feiten heen en verzint elke keer weer een nieuwe reden om Dijkstra niet mee te nemen etc. Als ze niet de energie had en niet het doorzettingsvermogen om zich aan te passen en voor goud te gaan, dan had ze 8 jaar geleden haar debuut niet gemaakt en heeft ze tot dusver niet meer dan 120 interlands gespeeld. Het is gewoon een persoonlijke like of dislike naar van Caldas, niet mer niet minder. Denk dat hij een grote fout maakt door Dijkstra, van Geenhuizen en Welten niet te selecteren, maar dat zullen we pas bij de CT en de OS zien.

 26. Kijk, elk probleem lost zichzelf uiteindelijk op! Discussie is inderdaad gesloten maar nog wel even @U: Het feit dat je in een bepaalde fase deel uitmaakt van een elftal getuigt inderdaad van kwaliteit maar WD is ouder geworden, meer ervaren en krijgt daardoor een andere rol in de groep. Debutant zijn of waterdrager is iets heel anders dan dat verwacht wordt dat je de kar gaat dragen. Iedereen kan dit heel respectloos of vervelend vinden en volgens mij is Wieke ook een heel leuk en slim meisje dat goed kan hockeyen maar de coach beslist en iedereen mag hem daar NA de os op afrekenen of mee complimenteren..

 27. Was ik al bang voor. Ze heeft gewoon nog iets anders naast het hockey, dus waarom zo je je zo laten misbruiken. Domme zet van Caldas.

 28. Ik heb ooit eens een lezing bijgewoond van de KNHB. Daarin werd gezegd dat de mensen die door ongeveer door iedereen als lastig beschouwd worden, vaak de speleres zijn waar een team het van moet hebben. Helaas kunnen alleen de echt goede coaches communciceren met deze mensen. En in de groep zijn deze mensen niet lastig, ieder ander is gewoon bang voor zijn/haar plekje en zegt dan niet met die persoon te kunnen communiceren en dat die mensen lastig zijn…..

 29. Gelukkig einde discussie. Als WD zich met haar goede baan na een conflict met haar baas ook terug trekt weten we uit welk hout ze is gesneden. @U familie van Wieke?

 30. Volledig eens met Dmitri. Eindelijk iemand met een goed verhaal op dit forum… Wieke is gewoon te zwak voor dit Nederlands elftal en Van Geenhuizen heeft er helemaal niks te zoeken door haar gedrag. De reactie van Wieke verbaasd me enigzins, maar zegt genoeg over haar…

 31. ‘verbaast’ natuurlijk, voordat er weer mensen zijn die daar over vallen…

 32. jammer dat zo’n een talent volle speelster op 27 jarige leeftijd al stopt met oranje. Straks hebben we allemaal lieve meiden die goed in de groep liggen, maar geen top hockeysters in oranje die met mooie actie een smile op je gezich brengt.
  Erg jammer:(

 33. Dimitri, hou toch eens op met je quasi-goed geinformeerd zijn. Je hebt geen idee waar je het over hebt – tenzij je zelf onderdeel van de groep zou zijn. We nemen aan, dat je dat niet bent, doe dus dan ook niet van die idioot stellige uitspraken over hoe spelers in een groep zouden liggen. Gebruik dit forum voor zaken die we allemaal kunnen waarnemen op het veld, en misbruik het niet voor fantasietjes wat zich afspeelt daar buiten.

 34. Inderdaad Dmitri, perfect geschreven. Wieke zegt in haar commentaar dat zij moet herstellen van de persoonlijke en emotionele schade die haar is aangedaan?Hoezo??Als topsporter geen dikke huid gekweekt!Selectie respectloos en ziekmakend?Ook de natrap naar de sportpers e.a. zegt genoeg .Hoofdstuk gesloten.

 35. Sneu, heel sneu voor Wieke. Veel sterkte. Wel goed dat ze een scherp persbericht eruit stuurt. Nu heeft ze ook de ruimte genomen om voor zichzelf de zaken wereldkundig maken. Haar eigen waarheid. Want dat is en blijft bij selectieprocedures lastig, op welk niveau dan ook, iedereen zijn eigen waarheid en waarneming. Zoals ook deze discussie aantoont. Hoop voor haar, en Laren, dat ze landskampioen worden. Zou het beste medicijn zijn voor Wieke, Miek en Carlijn.

 36. @schaar, jammer he dat op jou clubs niks rondloopt, verder inhoudelijk een dramatische reactie, maar dat weet jezelf okm wel.

 37. @dmitri, doe jezelf en ons een plezier en ga lekker knikkeren want je zegt zulke domme dingen.

 38. @jan, je maakt jezelf volkomen belachelijk.

 39. @quinnie, die van Den Bosch die piepen niet zo. maar je bekent wel kleur

 40. @schaar,ik zou het niet weten hoe ze daar reageren, maar je reactie voegde inhoudelijk niets toe.

 41. Blijf me toch echt storen aan de toon en de inhoud van sommige berichten op dit forum.Waarom wordt daar steeds ruimte aan gegeven.
  Ik ben het eens met o.a.Saskia. Het is het persbericht van Wieke en de naam Caldas komt helemaal in het bericht niet voor. Om nou maar meteen te zeggen dat je niet genoeg eelt op je ziel hebt,niet tegen kritiek kunt,gefrusteerd bent of te suggereren dat je dan bij je werkgever ook wel iemand zult zijn die snel de handdoek in de ring gooit ….?( Schandalige reakties overigens van o.a. OK !)De kruik is blijkbaar zolang te water gegaan tot hij is gebarsten en gelukkig heeft ze dat moment zelf bepaald. Wie zegt dat je maar grenzeloos moet incasseren om voor oranje te mogen uitkomen is m.i. ongeloofwaardig. Wieke heeft alle belangrijke toernooien al meegemaakt en heeft op de belangrijksten ook nog goud gehaald.Ze heeft tot nu toe veel vechtlust getoond in een voor haar teleurstellende selektieprocedure .Nergens heb ik ook maar een positieve ondersteuning uit de mond van de bondscoach gehoord over haar professionele houding in en buiten het veld en in contacten met de pers.Dat had misschien een boel vernederende reakties op dit forum kunnen voorkomen en had getuigd van respect voor de persoon ” Wieke ” die uiteindelijk een lange tijd is uitgekomen voor ons land en daar veel voor heeft gedaan. Natuurlijk word je daar emotioneel door geraakt en wordt het je aangedaan omdat je hier zelf helemaal niet om vraagt. Met zo’n staat van dienst en met zo’n rijk en vol leven naast het hockey zou ik misschien zelfs zeggen : graag of niet,hoor!
  Ik blijf het jammer vinden dat ze er niet meer bij zit,maar ik wens haar veel succes met alles wat ze nog gaat ondernemen.
  Go for it,Wieke !!

  PS:.. en laten we nou ook ophouden over Miek en alle nare dingen die er over haar karakter worden gezegd. Ik snap niet waarom dat allemaal moet !!
  Eelt op de ziel of niet, het is onnodig kwetsend en draagt niets bij tot een goede gedachtenwisseling op dit forum.

 42. @hans.. Eerste dat jij zegt in de hele discussie is zelf totaal inhoudsloos.. Waarom knikkeren? Waarom is het allemaal zo dom? vragen, vragen..

 43. @ Mama mia, waarom wordt er in een vrij land ruimte gegeven aan de mening van anderen… Vraag je dat nou serieus?? Een afwijkende mening/ of een blik werpen over een speelster moet kunnen lijkt mij.

 44. @dmitri, terug van het knikkeren? omdat alles wat je zegt nergens op slaat.het gaat helemaal niet om dingen die dijkstra wel of niet goed doet, de bondscoach moet haar niet als persoon om welke reden dan ook, het zou hem sieren als hij dit ook gewoon zou zeggen ipv met vage argumten te komen dat ze meer moet doen in niet balbezit, dit is natuurlijk lachwekkend, want hockeyend of je nou wel of geen fan van Dijkstra bent hoort ze bij de beste 16 speelsters van het land.

 45. @hans op basis waarvan vind jij dat Wieke bij de beste 16 hoort? Dmitri komt tenminste met argumenten.

 46. @paradis, misschien op basis van haar spel/verleden/interlands. er zitten nu spelers in de selectie die haar tas nog niet mogen dragen. dmitiri roept een heleboel maar zegt niets dus met zijn argumenten valt het wel mee.

 47. Juist Hans, nu pak je hem: “er zitten nu spelers in de selectie die haar tas nog niet mogen dragen” en daar heb je helemaal gelijk in en dat is mijn “probleem” ook met het selectiebeleid van Caldas.

  Wieke hoort sowieso bij de beste 20 en welke 16 er dan uitrollen, zien we wel. maar ze had gewoon een kans moeten krijgen.

 48. @hans.. Sorry maar met wat je allemaal zegt kan ik gewoon helemaal niks. Ik heb een bepaald standpunt, niet voor of tegen WD of MC en beargumenteer dat volgens mij redelijk goed; beetje nutteloos om dat nog een keer te herhalen: zie mijn eerdere reacties. Maar dat jij zegt ‘dat andere speelsters haar tas niet mogen dragen’ of ‘op basis van verleden en interlands’ selecteren is natuurlijk ook erg inhoudsloos, vreemd dat je dit niet zelf ziet, ‘tas niet mogen dragen’ kom op nou toch… Topsport is hard, niet altijd objectief, en iedereen heeft er een mening over.. Ik denk dat ik redelijk inhoudelijk ben geweest, zelf wellicht te inhoudelijk gezien mijn positie en dat jij, en bijv Evelien dat heel stijlloos vinden; daar kan ik niet zoveel mee, dat is jullie emotie en ik heb geen emotie bij deze zaak. Het is heel klote voor de mens Wieke en zij maakt nu haar keuzes maar dat is aan haar… MC beslist en zal daar in Londen op be- of veroordeeld worden…

 49. @dmitri, waar kan je niks mee? dat ze beter is dan menig die nu in selectie zit?dat ze blijkbaar niet genoeg doet in niet balbezit? vertel het me.vertel wat is er inhoudsloos aan dat een aantal haar tas niet mogen dragen? topsport is zeker hard maar het probleem is nu net als bij de voetballers in de tijd van Marco van Basten dat niet de beste speelsters worden opgeroepen maar de speelsters die meegaand zijn en of geen eigen mening hebben.inhoudelijk jij?

 50. @hans, Man doe niet zo vermoeiend met je reacties alsof je de middelbare school niet af hebt gemaakt… Begin gewoon even met alles goed lezen, ik heb hierover gezegd wat ik erover wilde zeggen en dat staat hier allemaal boven. Daar moet je het mee doen. Als jij vindt dat het inhoudelijk is om te claimen dat een bondscoach selecteert op wel of niet aardig dan is dat aan jou, ik ben klaar met dit verhaal, WD is niet geselecteerd, is gestopt, heeft ons een prachtig stukje proza in de vorm van een persbericht gegeven (zoals het een academica betaamt), einde verhaal..

 51. @dmitri,wederom een zeer armoedige reactie,had niet anders verwacht trouwens.je roept van alles maar zegt niks,jammer.

 52. @hans, niet in herhaling vallen. hans(reuver, commissielid tophockey laren) gestuurd door?

 53. @schaar, nee ben niet Hans Reuver. Die kan vast wel voorzich zelf praten. ik moet wel in herhaling vallen want Dmitri zegt niets nieuws.

  Ps: wel lekker cornertje na het laatste fluitsignaal he.

 54. Beide kanten hebben een mening, ik begrijp zowel Caldas als coach en ook Dijkstra als speler.
  Een coach stelt een team samen op techniek, tactiek en ook op persoonlijkheid. Caldas is een people coach en heeft een gevoel bij de speler Dijkstra.
  Dat matcht niet met elkaar. hoe die boodschap aan Dijkstra gegeven is, is ons allen niet bekend misschien verpakt in een technische boodschap of wie weet anders. Aan de reactie van Dijkstra te zien anders en directer. Maar een ding wil ik er wel uitlichten dat ze het niet netjes vond dat het in bijzijn van alle spelers was, hoe vaak komt dat niet voor , bij district selecties, Ned B en A jong Oranje etc dat je uit de groep gaat als de coach je naam roept, dus dat moet ze wel gewend zijn. De Larens uitspraak andere spelers mogen haar tas niet eens dragen (was vroeger mogen haar veters nog niets eens strikken nietwaar U?) slaat werkelijk nergens op. Je weet dat je bij een selectie team zit elke selectie begint op nul voor elke speler. Garanties uit het verleden, geven geen garanties voor de toekomst. Of je nou geen , een of 120 interlands gespeeld hebt je moet vechten voor je plekkie! Dat er veel meer gebeurd is tussen Dijkstra en Caldas mag duidelijk zijn en zowel Caldas als Dijkstra hebben hun mening geventileerd, een ieder mag er van denken wat ze willen, echter de bondscoach beslist en zal verder gaan waar hij mee bezig was. Na het OS kunnen wij met z’n allen zien wie er gelijk had Caldas of Dijkstra.

 55. @robbie, er zit nog wel een verschil tussen het Nederlands elftal en een districtsteam en of ned b en a. Wat is er mis mee om even een speelster zeker met 123 interlands apart te nemen en haar te vertellen dat ze er niet bijzit? lijkt me niet heel ingewikkeld. Ik dacht altijd dat de beste spelers/speelsters in een nationaal team spelen, dat is hier niet het geval, want of je nou wel of geen fan van Dijkstra bent het is gewoon een betere speelsters dan bv vd Velden van OZ.

 56. @Ria, dat ben ik geheel met je eens , gezien de commotie van beide kanten had dit in een goed gesprek 1 op 1 misschien niet zo groot geworden.
  En je hoort mij trouwens niet zeggen dat Dijkstra slechter is dan andere spelers.Het klikt gewoon niet tussen haar en de coach helaas. De manier van het brengen van de teleurstellend boodschap verdient geen schoonheid prijs. En ook ik vindt dat de beste spelers bij een nationale team behoren te zitten of ze nou enfant terrible zijn of niet de coach moet zo kundig zijn daar mee om te kunnen gaan, zonder iemand af te vallen is dit niet juist tussen twee mensen gegaan en wie weet horen we ooit de echte reden nog eens.

 57. Sja, lastig dit.

  maar goed, ze had gewoon een kans moeten krijgen, wie er bij zitten doet er voor mij niet zo veel toe, maar dit is niet fair gegaan. In die zin zitten er speelster bij die haar tas niet mogen dragen (denk eens aan een van Maasakker, vd Velden etc.). Waarmee bedoeld wordt dat ze minder hockeyen dat Dijkstra en Dijkstra een van hun plekjes had moeten krijgen.

 58. Lynn helemaal met je eens. Wieke is veel beter dan sommige die nu bij oranje zitten.

 59. @ Razzie, Wie dan????

Reageer