Dirkse van den Heuvel neemt aanvoerdersband Keetels over | Hoofdklasse Hockey Nederland

Dirkse van den Heuvel neemt aanvoerdersband Keetels over

Carlien Dirkse van den Heuvel is de nieuwe aanvoerster van de Oranjedames. Marloes Keetels, die sinds begin 2017 de band droeg, heeft besloten haar aanvoerderschap neer te leggen. Ze wil zich meer kunnen concentreren op haar persoonlijke ontwikkeling als speelster.

“Ik heb er bewust voor gekozen om mijn aanvoerderschap bij Oranje neer te leggen”, zegt Keetels. “Aanvoerster zijn is een mooie en eervolle taak. Het neerleggen van de rol als aanvoerster betekent voor mij dat ik beter in mijn kracht sta voor zowel het team als mijn eigen ontwikkeling. Hierdoor vind ik dat ik het maximale uit mijn topsportcarrière kan halen.”

Begrip voor beslissing

Bondscoach Alyson Annan kijkt met een positief gevoel terug op het aanvoerderschap van Keetels: “Zowel binnen als buiten het veld heeft Marloes zich geprofileerd als een ware aanvoerster. Zij is een natuurlijke brug tussen de ervaren speelsters en de wat jongere speelsters binnen de groep. Ik heb volledig begrip voor haar beslissing en sta voor honderd procent achter haar keuze.”

Annan vervolgt: “Wij hebben er eerder voor gekozen dat er naast een aanvoerster ook een leidersgroep is die meepraat met de staf. Daarnaast hebben deze speelsters een begeleidende en coachende rol richting de rest van het team. Keetels blijft deel uitmaken van de leidersgroep.”

Interlands tegen VS

De Oranjedames zijn momenteel op trainingsstage in de Verenigde Staten en speelt vier interlands tegen het gastland. Het eerste duel werd met 4-0 gewonnen. Nederland speelt op zondag 28 januari om 03.30 uur het tweede duel tegen de Amerikaanse ploeg. Die wedstrijd is live te volgen via usafieldhockey.com.

Reageer