Dockier: "Pinoké is underdog, vandaag niets te verliezen" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Sebastien Dockier viert feest met zijn teamgenoten na de 3-0 overwinning op Amsterdam in de play-offs.

Dockier: “Pinoké is underdog, vandaag niets te verliezen”

Vandaag gaat het allemaal beginnen. De finale om het landskampioenschap. Bloemendaal plaatste afgelopen zondag zich pas voor deze finale, door het derde duel van HGC te winnen. Opponent is Pinoké, volgens de Belg Sébastien Dockier de absolute underdog. Wie gaat vandaag het eerste duel winnen?

Pinoké staat vandaag in de finale van het landskampioenschap. De nummer twee van de competitie rekende relatief eenvoudig af met buurclub Amsterdam. Een sensatie, nog nooit stonden de Steekneuzen in een grote finale. Ook voor de Belg Sébastien Dockier, die afgelopen zaterdag twee keer scoorde en matchwinnaar werd, zal het een spannende ontmoeting worden: “Ja, toen ik afgelopen week het veld op stapte merkte ik wel enige vorm van spanning. Ik kreeg kippenvel toen ik ons publiek hoorde juichen toen we het veld op kwamen. Het was de eerste keer dat we met de club in de play-offs staan. Ook voor mij was het de eerste keer. Het is prachtig om dit mee te mogen maken”.

Sébastien Dockier was afgelopen weekend matchwinnaar in de ontmoeting tegen Amsterdam door twee keer te scoren.
Sébastien Dockier was afgelopen weekend matchwinnaar in de ontmoeting tegen Amsterdam door twee keer te scoren. Foto: Roel Ubels

Samen met Alexander Hendrickx kwam Sébastien Dockier een tweetal jaar geleden richting het Amsterdamse bos. In februari tekenden beiden bij voor nog twee seizoenen. De twee zeer succesvolle hockeyers wonnen afgelopen jaar Olympisch goud in Tokyo. Nog steeds winnen de heren aan de lopende band bij België. Toch zal het de komende week voor de beide ervaren spelers een spannende week gaan worden. Dockier: “Het is een voordeel dat Bloemendaal een extra wedstrijd in de benen had afgelopen weekend. Toch ben ik van mening dat wij de underdog zijn. We hebben niets te verliezen. Het is geweldig om vandaag te mogen starten met de play-offs. Het is een heerlijk gevoel dat de hele club er achter staat. De spanning zal er straks zijn, maar we hebben er veel zin in”.

Volg hier vanaf 14.45 uur alle ontwikkelingen van de eerste finalewedstrijd

Reageer