Dramatisch nieuws voor Dennis Warmerdam

Dennis-van-Warmerdam-Pinoké-Heren-2017-2018

Op de website van Pinoké staat het dramatische bericht omtrent Dennis Warmerdam. De aanvaller kreeg deze week de uitslag van serie testen die uitsluitsel moesten geven over het al dan niet aanslaan van de chemotherapie die hij in januari onderging. In november vorig jaar was een zeldzame vorm van kanker in zijn arm ontdekt. Helaas kreeg Warmerdam het meest ongunstige scenario te horen. De tumor is in plaats van kleiner geworden, gegroeid.

“Dennis heeft tien weken geleden een zogenaamde perfusie aan zijn rechteronderarm ondergaan, waarbij het doel was om de tumor te verkleinen, zodat het blijvend letsel bij de vervolgbehandeling zou kunnen worden beperkt”, vertelt tophockey commissaris Michiel Hilders op de website. “Helaas is de behandeling niet aangeslagen en is de tumor in Dennis’ onderarm gegroeid.”

Scenario’s

De vervolgbehandeling, die op dit moment nog meerdere mogelijke scenario’s kent, zal er zeker toe leiden dat de functionaliteit in Dennis’ arm dusdanig beperkt zal zijn, dat zijn hockeycarrière per direct eindigt.

“Het is afschuwelijk nieuws. Voor Dennis, voor zijn familie, zijn vriendin, zijn vrienden, zijn team, voor de club. We hebben met z’n allen continue de hoop gehouden dat we wakker zouden worden uit deze nachtmerrie, maar die hoop is nu vervlogen. Dit komt bij iedereen keihard aan. Uiteraard blijven wij Dennis tijdens zijn behandeling door dik en dun steunen, hij blijft onderdeel van ons team”, aldus Hilders.

Wedstrijdselectie

Aanstaande zondag speelt Pinoké de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Amsterdam. Bij deze wedstrijd zal Warmerdam onderdeel zijn van de wedstrijdselectie van coach Jesse Mahieu.

Warmerdam heeft er voor gekozen om de laatste weken van het seizoen, ondanks de pijn in zijn arm, zoveel als mogelijk mee te trainen en te spelen met zijn team. Nog één keer wil Warmerdam alles op alles zetten om met zijn team het maximale na te streven. Het tekent de absolute winnaarsmentaliteit van Warmerdam, waarmee hij een inspiratiebron voor velen is.

Support

Indien u Dennis Warmerdam een bericht wilt sturen dan kan dat op Dennisw_94@hotmail.com.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Floppieenteun

Verdrietig bericht. Krijg hier koude rillingen van. Heb Warmerdam op Bloemendaal en Pinoke (tegen Bloemendaal) regelmatig zien spelen. Altijd een goede speler gevonden. Eerlijk gezegd gehoopt dat hij een keer de overstap naar Bloemendaal zou maken. Een van de grootste talenten van Nederland van dit moment. Dennis, heel veel sterkte!

lynn

Vreselijk, heel veel sterkte gewenst.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.