Dubbel gevoel bij Lammers

KimLammers.ru

KimLammers.ru

Hockeycoach Maarten Gehner moet al na één seizoen weg bij de vrouwen van Laren en wordt opgevolgd door de huidige coach van Pinoké Etienne Spee. Kim Lammers heeft er gemengde gevoelens over.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Maarten Gehner aan het eind van het seizoen weg moet bij Laren. De coach laat op de website van hockey.nl weten dat hij graag was doorgegaan bij de formatie uit ’t Gooi. Kim Lammers vindt het jammer voor Gehner.

„Ik sta er dubbel in, zoals dat vaak is als een coach moet vertrekken”, zegt de 31-jarige spits van Laren en het Nederlands elftal. „Ik vind het jammer voor hem dat hij weg moet, maar ik ben ook weer blij met Etienne Spee als nieuwe coach voor volgend seizoen.”

Laren stelt dit seizoen teleur. De formatie uit ’t Gooi is normaal een zekerheidje voor de play-offs, maar bezet momenteel de tegenvallende zevende plek op de ranglijst. Het team van Gehner lijkt daarentegen wel een stijgende lijn te pakken te hebben. Laren plaatste zich met Pasen voor de finale van de EuroHockey Club Champions Cup.

Bovendien speelde Laren, dat slechts drie punten achter staat op de nummer vier Oranje Zwart, afgelopen zondag nog met 0-0 gelijk tegen Den Bosch. Het betekende het eerste puntenverlies van dit seizoen voor de regerend landskampioen. Volgens Lammers heeft het gedwongen vertrek van Gehner aan het eind van het seizoen ook niets te maken met de tegenvallende resultaten.

„De mindere resultaten hebben een duidelijke oorzaak. In vergelijking met vorig seizoen hebben we het zonder Wieke Dijkstra, Carlijn Welten, Merel de Blaey en Julia Müller moeten doen. Daarnaast zaten we met blessures van onder meer Willemijn Bos en je kan niet meteen verwachten dat de jonge talenten elke week goed spelen. Ik denk dat we het onder Gehner juist boven verwachting goed hebben gedaan.”

Waarom moet de coach dan toch vertrekken bij Laren? Het lijkt het er op dat het te maken heeft met het feit dat Gehner naast zijn functie als trainer gewoon een baan heeft. Daarom kan de hockeycoach niet alle trainingen op dinsdagavond meemaken.

Lammers zegt dat ze zelf niet betrokken is geweest bij het besluit om niet met Gehner verder te gaan en niet weet of dat inderdaad de reden van het aanstaande vertrek is. „Het bestuur heeft vorig seizoen ook bewust gekozen voor iemand die niet alleen leeft van hockey. Overigens voorzag ik ook geen problemen en heb ik Gehner zelf aangedragen. Hij is een goede coach.”

Tegelijkertijd moet Lammers nu toegeven dat een fulltime coach juist voor Laren heel belangrijk is. „Het zorgde soms voor problemen in de communicatie als hij er niet was. Voor de continuiteit is het goed als een coach er altijd bij is. We hebben een jonge ploeg die veel aandacht en betrokkenheid nodig heeft.”

Lammers verwacht niet dat het aanstaande vertrek van Gehner nadelig zal zijn voor de resultaten van de komende weken. „Daar ga ik niet van uit. Hij wil er alles aan doen om het mooi af te maken en wij gaan nog vol voor de play-offs.”

Ondertussen kijkt Lammers, die nog zeker tot en met het WK van de zomer van 2014 bij Laren wil blijven hockeyen, ook uit naar het volgende seizoen. De international ziet de samenwerking met de voormalige voetballer van AFC en het Nederlands amateurvoetbalelftal Etienne Spee wel zitten. „Ik ken hem ook buiten het hockey goed en heb hem hoog zitten. Hij stond vorig seizoen al op ons lijstje, maar toen had hij al een afspraak gemaakt met Pinoké.”

Spee, die wel fulltime beschikbaar zal zijn voor Laren, heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij LMHC.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

amsterdam

denk dat Lammers een heleboel boter op haar hoofd heeft. Het is in Amsterdam en omstreken al jaren bekend dat zij een fan van Spee is. Vorig jaar was er al sprake dat zij naar Pinoké zou gaan. Nu zijn de rollen omgedraaid.

?

Aha dus Lammers kent van Spee goed. Waar kent ze hem van? Als Lammers dit zo geregeld heeft dan zal ze nog wel een jaartje bij Laren blijven maar geldt dit ook voor van As,Sombroek en van Geenhuizen?

jeroen

@? wat maakt het jou uit waar ze Spee van kent misschien zou het kunnen van enkele onderlinge ontmoetingen? misschien wel van het boodschappen doen? wat doet het ertoe.

Typisch

Merkwaardig verhaal. Als je combineert wat Gehner, Lammers en bestuurslid Laren vertellen, lijkt het alsof het bestuur buiten team en coach om besloot met Gehner te stoppen, zonder overleg met het team een nieuwe coach te contracteren (Lammers zegt “ik ben niet betrokken” maar was dat vorig jaar dus wel) en als dat rond is, in 1 klap alles naar buiten te brengen. Professioneel kun je het niet noemen, als het waar is dat het zo is gegaan. Team wordt onverwacht geconfronteerd met voldongen feit zonder inspraak, Spee weet niet of team zelf hem ook wilde. En Gehner, die last minute een ondankbare taak op zich nam wordt zomaar aan de kant gezet. Tsja ….

@typisch

@Typisch, natuurlijk is er overleg geweest met het team, en natuurlijk heeft Lammers hier een stem in gehad alleen wil ze ook haar huidige coach niet laten vallen/afvallen.

gewoon een hele nette manier van elkaar niet willen beschadigen en elkaar in elkaars waarde laten.

@typisch2

Logisch van Laren, die Gehner weet zich al jaren ergens binnen te kletsen en maakt er vervolgens een tering zooi van. Op Gooische kwam hij er half augustus achter dat er maar een selectie van 7 man stond, om vervolgens kansloos naar de 1e klasse te degraderen. Op Laren weet hij met 5 supertoppers weer niets neer te zetten. Verder schermt hij met de vele clubs waar hij gewerkt heeft. 1 vraag: Waar was dit een succes?

Typisch

Bij laren speelden niet 5 maar 3 supertoppers dit seizoen, 2 op veld en 1 in goal. Wel heel veel jonge, onervaren speelsters na de leegloop vorig jaar van 4 toppers en de blessure van een andere topper. Het is daarom gewoon een ander team dan vorig seizoen. Ik ben niet zo verbaasd over de mindere prestaties, wel over niet-aangepaste verwachtingspatroon tov dit team. Geen kampioenskandidaat. Maar goed, daar gaat het niet over. Wat ik zei, is dat de verhalen niet met elkaar sporen. Dat mag je “merkwaardig” noemen, anderen vinden het dus “een hele nette manier, etc”. Laren krijgt nu 3e coach in 3 seizoenen, 4e in 5. We zullen zien wat er van komt.

ron

@Typisch, maar lag het aan Laren dat Alexander Cox fulltime in dienst moest treden bij de bond? of dat Richard de Snayer een 3 jarige aanbieding kreeg van Rotterdam?

Maarten Gehner is denk ik altijd als een tussenpaus gezien en volgens mij lagen vrijwel alle coaches ook vast op het moment dat ze met Gehner kwamen.

Laren is inderdaad geen kampioenskandidaat maar dit team hoort natuurlijk wel gewoon de play-offs te halen.

typisch3

@typisch2, in het bedrijfsleven checkt men altijd de referenties. Waarom heeft Laren dat met GEHNER NIET GEDAAN!Volgens jou relaas dan. Gebeurt wel meer in het hockey. Was in de hockeywereld allang bekend dat Pinoké met Spee in zijn maag zat. Wederom geen referenties gecheckt? ja bij spelers maar die zijn vaak erg gekleurd. Oogt allemaal niet zo professioneel.

jan

@typisch3, denk dat er niet veel keus meer was qua coaches toen ze met Gehner kwamen.

als je bij spelers geen referenties kan checken want die zijn vaak gekleurd? bij wie dan wel bij het bestuur van de vorige club? zijn die niet ook gekleurd?

Typisch?

@typisch2, Gehner is zowel bij Gooische als bij laren gevraagd om daar te komen trainen/coachen.. Bij Gooische is het zelfs zo gegaan dat hij de club uit de brand wilde helpen omdat er op dat moment geen coach was, het heeft dus niets te maken met zichzelf telkens binnen kletsen. En wat kan hij er aan doen als er in Augustus 7 man op de training staan, dat is dan toch eerder een fout die bij Gooische ligt dan bij de nieuwe coach op die op het laatste moment bij de groep komt? Overigens heeft Gooische tot de laatste dag meegedaan om niet te degraderen en heeft Gehner het maximale uit een zeer zwakke selectie gehaald daar. Verder zijn alle spelers die ik ken die met hem gewerkt hebben zeer enthousiast over hem. En zoals ook Lammers zegt, de resultaten zijn met deze selectie (en blessures) van Laren ook boven verwachting te noemen.. Dus een echte teringzooi zou ik het niet noemen.. Je bent als trainer/coach nou eenmaal afhankelijk van de selectie die je tot je beschikking hebt.. Als trainer bij Pinoké H1 en Amsterdam H1 heeft Gehner het overigens ook vrij aardig gedaan.. Beetje makkelijk om met halve informatie iemand zwart te maken..

theo

@typisch, vind de resultaten die Gehner nu boekt helemaal niet boven verwachting,sterker nog vind ze vrij matig.

Tuurlijk is er een hoop kwaliteit weg en de blessure van Bos die de 1e seizoenshelft niet kon spelen maar met dit materiaal moet Laren gewoon de playoffs halen en niet 7e staan.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.