Eerste G-hockey en korfbaltoernooi van Fonds Gehandicaptensport en Simpel daverend succes - Hoofdklasse Hockey Nederland

Eerste G-hockey en korfbaltoernooi van Fonds Gehandicaptensport en Simpel daverend succes

Afgelopen zaterdag vond op Pinoké het eerste G-Hockey en korfbaltoernooi plaats, waar drie korfbalteams en zes hockeyteams vanuit heel het land bij elkaar kwamen voor een sportieve en gezellige dag. Voor alle deelnemers en toeschouwers werd het een ervaring om niet snel te vergeten.

Dj,hit it!

Het is zaterdagochtend, een uur of half 11. Het clubhuis van Pinoké stroomt langzaamaan vol met hockeyers en korfballers die van heinde en verre bij elkaar zijn gekomen om te strijden voor die ene bokaal. Toch staat sportiviteit en gezelligheid vandaag voorop. Volgens Ellen van het Fonds Gehandicaptensport draait het bovendien om iets heel anders: ‘Ondanks de verschillende leeftijden hebben alle deelnemers los van een beperking iets veel belangrijkers met elkaar gemeen: vandaag delen ze allemaal hun passie voor sport en daardoor spat het plezier ervan af. Het G-hockey en korfbaltoernooi is nog nooit eerder in deze vorm georganiseerd. Een combinatie van hockey en korfbal lijkt in eerste instantie een onwaarschijnlijke, maar als iedereen dezelfde inzet en passie toont, vinden sporters elkaar hoe dan ook wel. Dat maakt dit evenement zo uniek.’ Een klein half uur later galmt een gastoeter door de kantine en gaat het toernooi officieel van start: tijd voor een warming-up. Alle deelnemers rennen enthousiast het veld op. ‘Dj, hit it!’, luidt het devies. Zodra de eerste beats klinken lijkt niemand meer te houden en gooit iedereen de armen en benen los.

Verdwijntruc

Ongeveer een kwartier later klinkt de gastoeter voor de tweede maal, waarmee het startsein wordt gegeven voor de eerste wedstrijden. De teams die even niet aan de beurt zijn hoeven vandaag overigens niet te treuren. Zo kunnen ze het hele team verzamelen voor een blijvende herinnering in de vorm van een teamfoto en zorgt een goochelaar voor het overige vermaak. Sterker nog, als de tweede speelronde officieel van start gaat blijkt het team van Nunspeet zoek. Schijnbaar zijn de betoverende trucs net iets te fascinerend en vergeten de sporters collectief de tijd. Met enige vertraging kan de tweede ronde alsnog van start gaan.

Pechvogel

Helaas zou één pechvogel deze ronde niet meer halen. De sterkeeper Joshua van Hockeyclub Houten moest al na vijf minuten met een knieblessure het veld verlaten. Hoewel hij vanzelfsprekend even flink baalde, kon hij desondanks toch nog lachen. ‘Het is echt een gezellige dag met al die andere teams, dit is sowieso beter dan thuiszitten!’ Het enthousiasme van Joshua laat precies zien waar het vandaag om draait. Volgens Gijs van het Fonds Gehandicaptensport is dat een van de voornaamste redenen waarom deze dagen zo belangrijk zijn. ‘De reacties die we krijgen van zowel de ouders als de kinderen zijn zo puur, dat vind ik het mooiste wat er is. Helaas is regelmatig sporten voor mensen met een beperking nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met dit toernooi laten we gelukkig zien dat sporten voor mensen met een beperking helemaal niet zo’n beperking hoeft te zijn. We zijn op de goede weg met het Fonds Gehandicaptensport, maar we zijn er helaas nog niet.’

Volgend jaar weer!

Na een uitgebreide lunch is het tijd voor de finalerondes. Ondanks alle spanning en het fanatisme lukte het tussen het rennen en uitpuffen door ook nog om hockeyster Christine van Alphen a/d Rijn even aan het woord te laten. Voor haar draait het vandaag niet alleen om de gezelligheid, maar hoopt zij stiekem ook op de trofee. ‘Wij willen die beker mee naar huis nemen, maar wel op een sportieve manier. Als dat niet lukt, dan is het jammer maar het is hoe dan ook een super leuke dag. Hopelijk volgend jaar weer!’ In twee zinderende finales wordt het toernooi uiteindelijk gewonnen door de korfballers van Devinco en de hockeyers van MHC Nunspeet. Zij mogen de bokaal in ontvangst nemen, terwijl alle andere atleten een medaille krijgen uitgereikt. Na de prijsuitreiking en al die inspanning is het tijd voor wat ontspanning. Laat dat maar over aan de heren van de Zorgshow, die de dag afsluiten met een zinderend optreden. Tot volgend jaar?

Simpel.nl is actief als sponsor van 23 hockeyverenigingen en meer dan 30 korfbalclubs. Simpel.nl is dè Sim Only-aanbieder van Nederland en staat voor openheid, eenvoud en eerlijkheid. Simpel.nl vindt het belangrijk dat iedereen recht heeft op gelijke kansen, zeker wat sporten betreft. Met dit initiatief is er hopelijk een basis gelegd om in de toekomst zowel topsporters als sporters met een beperking te ondersteunen en een onvergetelijke dag te bezorgen.

AMSTELVEEN , 20-10-2018 , Fonds Gehandicaptensport , Simpel , G-hockey , G-korfbal , Pinoke
Het eerste G-hockey en korfbaltoernooi werd mede mogelijk gemaakt door: Fonds Gehandicaptensport, Simpel, Pinoké, Sport Ways, Sportlife en ABN-Amro

Reageer