EHCCC: Ook Den Bosch wint met grote cijfers - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHCCC: Ook Den Bosch wint met grote cijfers

Na Amsterdam hebben ook de dames van Den Bosch zich zonder al teveel moeite weten te plaatsen voor de halve finale van de EuroHockey Club Champions Cup.

Den-Bosch-Railway-Union-EHCCC-RU-Paumen
Credit: Roel Ubels

De nieuwbakken landskampioen gaat voortvarend van start in de wedstrijd tegen het Ierse Railway Union. Al binnen de minuut zet Lidewij Welten de thuisploeg op voorsprong. Als Vera Vorstenbosch in de minuut die volgt de 2-0 binnen tikt lijkt het een lange middag te gaan worden voor de Ierse formatie. Na een kwartier spelen maakt Vorstenbosch haar derde van de dag en deze 3-0 is ook gelijk de ruststand.

Ook in de tweede helft schiet de thuisploeg uit de startblokken. Na twee minuten spelen maakt Maartje Krekelaar de 4-0. De Ieren krijgen hier en daar wel wat kansjes, waaronder een strafcorner, maar in gevaar komt de overwinning voor Den Bosch geen moment.  Via Marlous Keetels, Frederique Matla en Emilie Mol loopt de ploeg van Raoul Ehren uit naar 7-0. Hiermee plaatst het zich voor de halve finale waarin het zondag speelt tegen het Spaanse Real Sociedad de Futbal.

Comments (2)

  1. EHL: altijd lastige tegenstanders wordt ons dan voorgespiegeld. Realiteit: Den Bosch wint alles met een doelsaldo van ongeveer 30 voor en 3 tegen.

  2. En dan wordt er ook nog geklaagd dat de dames EHL niet gestreamd wordt!!!! Wie zit er nou te wachten op dit soort afmaakwedstrijdjes in een Mickey Mouse competitie???????

Reageer