EHCCC: SCHC wint Europees titel na shoot-outs

Na een finale van 70 minuten en twaalf shoot-outs is SCHC de winnaar van de Euro Hockey Club Championship Cup. De Bilthovenaren versloegen op eigen terrein regerend Nederlands kampioen Den Bosch, nadat de teams elkaar na de reguliere speeltijd in evenwicht hadden gehouden: 2-2.

SCHC - Dames - EHCCC - RU

SCHC kwam op voorsprong door twee rake corners van Caia van Maasakker in de openingsfase, de eerste laag, stuiterend over de grond, de tweede verwoestend hard in de kruising. Den Bosch, runner-up van het toernooi een jaar eerder, had aan het begin van het duel een kans gekregen via Lidewij Welten, maar zij schoot naast. Aan het begin van het tweede kwart mocht Den Bosch tweemaal aanleggen voor een strafcorner. De tweede korte corner was raak voor de Brabanders. De Stichtse verdediging werd verrast door de variant via Ireen van den Assem op Maartje Krekelaar, die binnen tikte.

Twee keer bracht Maartje Paumen nog voor rust redding op de Bossche doellijn op strafcornerinzetten van Van Maasakker. Het spel verhardde in het derde kwart. Sian Keil de gele kaart voor een fysieke overtreding. De enige echte scoringsmogelijkheid was voor Den Bosch. Dide Boelens, vervanger van de na een botsing uitgevallen Miou Koopman, speelde een bal die Marise Jongepier niet onder controle kreeg, maar de aanval die werd ingezet door Vera Vorstenbosch strandde vroegtijdig.

HC Den Bosch olé, olé
Den Bosch, toegezongen door het meegereisde publiek, schakelde bij in het laatste kwart. Het resulteerde in een aantal grote kansen, maar Engels lette goed op. SCHC kreeg de kans te beslissen vijf minuten voor tijd, maar de strafcorners en kansen verdwenen naast het doel van Josine Koning. Eén minuut voor tijd pakte Paumen de laatste strohalm voor Den Bosch en pushte de gelijkmaker binnen uit een strafcorner.

Shoot-outs moesten derhalve de winnaar bepalen. De eerste serie bracht nog geen uitkomst, het werd 2-2. In de sudden death-serie raakte Maike Stöckel, maar kwam Vera Vorstenbosch niet voorbij Engels. Stichtse pakt hiermee de eerste internationale prijs in de clubgeschiedenis.

Bij de prijzenceremonie mocht Paumen de award voor toernooitopscorer in ontvangst nemen. Welten werd gekroond tot speelster van het toernooi. De Spaanse Maria Angeles Ruiz Castillo van Club de Campo was de beste keeper.

Reageer