EHL: Bloemendaal gastheer FINAL4 - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Bloemendaal gastheer FINAL4

Bloemendaal is gastheer van de FINAL4 van de Euro Hockey League (EHL). De Europese hockeyfederatie (EHF) heeft bepaald dat de halve finales en finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi bij de heren op 26 en 27 mei worden afgewerkt op ’t Kopje.

Op zaterdag 26 mei neemt Bloemendaal het voor eigen publiek op tegen Rotterdam. De andere halve finale gaat tussen Kampong en de Belgische debutant Herakles.

Kandidaten

Bloemendaal had zich voorafgaand aan de KO16 in Rotterdam kandidaat gesteld voor het finaleweekend van de EHL. Ook het Belgische KHC Dragons was in de race. Omdat Dragons door de Mussen in de KO16 werd uitgeschakeld, was Bloemendaal de nog enig overgebleven kandidaat.

De heren van Bloemendaal legde de langste weg af naar de FINAL4. Na de groepswedstrijden tegen SV Arminen en Wimbledon schakelde de ploeg in Rotterdam KHC Dragons (8-0) en het Franse Saint Germain (8-0) uit.

KO16 en KO8

Landskampioen Kampong versloeg in de KO16 titelverdediger Rot-Weiss Köln (1-0) en was daarna te sterk voor Royal Club de Bruxelles (4-1). Rotterdam schakelde twee Duitse tegenstanders uit. Mannheimer HC werd na shoot-outs op de knieën gedwongen en in de kwartfinales hielden de Rotterdammers huis tegen Uhlenhorst Mülheim: 13-1.

Royal Herakles, dat dit seizoen debuteerde in de EHL, schakelde eerst verrassend Atletic Terrassa (4-2) uit en was daarna in de KO8 ook te sterk voor een andere Spaanse tegenstander Real Club de Polo. De beslissing viel na het nemen van shoot-outs.

Foto: (c) Frank Uijlenbroek/World Sport Pics/EHL

Comments (1)

  1. Floppieenteun

    Mooie prestatie van alle drie de Nederlandse clubs. Heb zelf Dragons-Bloemendaal live gezien. Geweldige teamprestatie van Bloemendaal (incl. de technische staf). Prachtig om in het stadion al die Bloemendaal shirts en sjaals te zien. En een vol Bloemendaal vak achter de goal. Vind Bloemendaal, zeker in de breedte, de beste selectie hebben van de 4 teams die deelnemen aan de KO4. Ze hebben dit seizoen naar mijn idee ook de hoogste piek gehaald (tegen Dragons in de EHL en in de competitie, thuis tegen HGC). Als alles tijdens de play-off’s en de KO4 net zo klopt (scherpte, fitheid, teambelang voorop stellen en plezier) als in de wedstrijd tegen de Dragons kan het voor Bloemendaal een topseizoen worden.

Reageer