EHL: Bloemendaal plaatst zich voor finale

Bloemendaal-Amsterdam (6)

De tweede halve finale tussen Bloemendaal en Amsterdam was er eentje vol spanning en sensatie. Na zeventig minuten reguliere speeltijd stond de stand op 2-2 en moest de wedstrijd uiteindelijk beslist worden via shoot outs. In deze reeks was Bloemendaal de winnaar, waardoor de ploeg van Russel Garcia zich plaatst voor de finale van de EHL.

De wedstrijd begon nogal tam en beide ploegen creëerde nog weinig kansen. Het duel speelde zich in het eerste minuten vooral op het middenveld af. Plots viel daar de goal. Santi Freixa kon de bal na zijn actie over rechts voor de Bloemendaalse goal krijgen en Mirco Pruyser zat daar attent bij en maakte de openingstreffer. In het tweede kwart drukte Amsterdam door en was vaak in de aanvallende cirkel te zien. Valentin Verga gaf de bal vanaf links hard met zijn backhand voor en wederom was het Pruyser die bij de bal zat. Zijn tip-in vloog in het dak van goal over sluitpost Jaap Stockmann heen. Bloemendaal kwam tegen het einde van de eerst helft weer wat terug in de wedstrijd, maar dit zorgde nog niet voor de aansluitingstreffer.

In het tweede bedrijf kwamen de oranjehemden sterk uit de startblokken en hadden veel druk op de Amsterdamse cirkel. De opgezette aanvallen werden alleen niet beloond met een doelpunt, want de achterhoede van Amsterdam zat goed dicht. Hoewel de gasten steeds meer achter werden gedrukt brak de ploeg wel een paar keer uit, maar dat leverde geen gevaarlijke kansen op. In de slotseconden van het derde kwart mocht Bloemendaal aanleggen voor een strafcorner en deze werd met een fraaie strafcornervariant verzilverd door Eby Kessing.

In één klap was het bloedspannend en ging Bloemendaal door met pressen. De gastheren vochten zich terug in de wedstrijd en halverwege het derde kwart viel dan toch de gelijkmaker, die al een tijdje in de lucht hing. Fergus Kavanagh zorgde met zijn treffer ervoor dat de wedstrijd weer helemaal open lag.

Het kwam aan op verlenging, waarin Bloemendaal de overhand had. De thuisploeg kreeg een aantal kansen, wat de wedstrijd nog spannender maakte, maar het stond na tien minuten nog steeds 2-2. Dat betekent dat ook in deze halve finale er door shoot-outs een winnaar van het veld moest stappen.

In deze spannende shoot-out reeks was Bloemendaal de sterkste ploeg en plaatst zich hiermee voor de finale van de EHL.

Morgenmiddag in de finale neemt Bloemendaal het op om 15.15 uur tegen het Belgische KHC Dragons.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Gras

Wow – dat waren nog eens halve finales! Mooi dat Bloemendaal terug kon komen van 0-2 achterstand – was nog mooier geweest als Teun een van zijn laatste kansen had benut!

peter

Wat gaf Amsterdam dit weg, 3 helften werkelijk niks aan de hand.

Gras

Terechte overwinning van Bloemendaal – de 2 goals van Pruiser waren redelijk uitzonderlijk, daarnaast hebben ze niet veel afgedwongen.

Die Bolle

@gras Niet alleen uitzonderlijk, ook behoorlijk briljant

Stick

@gras, Amsterdam was 3 kwarten lang heer en meester heeft zelf niet veel gecreëerd maar dat geldt de eerste 3 kwarten ook voor Bloemendaal. Amsterdam heeft het zelf weggeven.

Bram

Mooie pot waarin beide ploegen een fase echt veel beter zijn geweest. Wel een paar onopvallende jongens vond ik. Ik vroeg me met name af wat hofman in oranje moet. Heeft de bal niet geraakt! Daarnaast balen voor bloemendaal dat taekema niet mee deed, scheelt toch wat kansen voor bloemendaal!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.