EHL: Dragons pakt brons - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Dragons pakt brons

Dragons heeft vanmiddag ten koste van landgenoot Racing Bruxelles het brons veroverd. Hoewel de wedstrijd middels shoot-outs beslist leek te gaan worden zorgde Florent van Aubel er in de slotminuten voor dat Racing Bruxelles met lege handen naar huis keert. 

Kampong Dragons EHL MdW Caspers (2)
Keeper Leroy in duel met Quirijn Caspers eerder dit toernooi. Credit: Maurice de Wert

De Belgische ploegen, die elkaar zeer goed kennen uit de Belgische competitie, maakten er vanmiddag een mooie strijd van. Het is Dragons dat vlak voor het eind van het eerste kwart de leiding neemt. Max Peeters speelt zich mooi vrij en stelt de inglijdende Florent van Aubel in staat de 1-0 binnen te tippen. In de periode die volgt komt Racing Bruxelles echter weer langszij. Vanuit een strafcorner wordt de bal op aangever Andrin Rickli gesleept die deze vervolgens hoog te touwen in flatst. Geen doelpunt, zou men denken, aangezien dit het eerste schot op goal betrof. Ook Dragons zijn hier zeker van en vragen om een video referral. Tot grote verbazing van de spelers wordt deze afgekeurd. Het doelpunt telt en het team uit Brasschaat is hierdoor ook al vroeg in de wedstrijd hun video referral kwijt.

Vanaf dat moment gaat het hard tegen hard. Beide teams knokken voor elke meter maar tot echt grote kansen leidt dit lange tijd niet en daardoor lijkt de wedstrijd middels shoot-outs beslist te gaan worden. Zover komt het echter niet. Een minuut voor tijd weet Felix Denayer de bal vanaf rechts voor te geven op de meegelopen van Aubel. In één keer flatst hij de bal de touwen in en daarmee pakt Dragons voor het derde jaar op rij Europees eremetaal. Aan keeper Manu Leroy de eer onder luid gejuich van de meegereisde Dragons fans de champagne te ontpoppen en de cheque in ontvangst te nemen. Hij hangt na een mooie carrière zijn legguards aan de wilgen.

Reageer