EHL droomt van vaste locatie finale

EHL-Logo-Algemeen

De Euro Hockey League (EHL) is ambitieus. Het belangrijkste op Europese clubtoernooi hoopt ooit in de toekomst een vaste locatie voor de finale te krijgen. Dat zegt voorzitter Hans Erik Tuijt in gesprek met Sport & Strategie online.

“Rugbyfinales op Twickenham, testmatches op Lord’s, British Open op Wimbledon, FA Cup op Wembley, de Engelse traditie. Het zou mooi zijn als we in de EHL ook een Final Destination krijgen, maar dat moet economisch wel haalbaar zijn. Het zou mijn ambitie zijn bij de finales een stadion voor zo’n tienduizend toeschouwers te vullen”, zegt Tuijt.

FINAL4

De FINAL4 van 2018 wordt in het laatste weekend van mei afgewerkt op ‘t Kopje in Bloemendaal. Gastheer Bloemendaal, Kampong, Rotterdam en het Belgische Royal Herakles strijden om de hoogste Europese clubeer.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Floppieenteun

Een en een is twee. De komende 5 jaar wordt de eerste ronde in Barcelona gespeeld. De komende 5 jaar wordt de KO16 afwisselend georganiseerd door Oranje-Rood en Rotterdam (volgend jaar dus Oranje-Rood). Bloemendaal en Kampong (en eventueel Den Bosch) kunnen met geen mogelijkheid tienduizend toeschouwers ontvangen. Aangezien de KO4 niet elk jaar op een vaste buitenlandse locatie zal worden georganiseerd (te weinig (vooral Nederlandse) belangstelling) blijft het (vernieuwde) Wagener stadion dus over.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.