EHL & ECCC volgend jaar ander programma

De EHL gaat volgend jaar weer op de schop. Vanwege het WK in 2014 zal het Europese toptoernooi niet in vier maar in drie weekenden worden gespeeld.

‘Er is hierdoor in het nieuwe seizoen geen tijd meer voor een EHL-ronde tijdens Pinksteren’, legt Marijke Fleuren, voorzitter van de Europese hockeybond, uit. ‘Daarom willen we de derde en vierde ronde tijdens de paasdagen aan elkaar plakken. Het is de bedoeling om van woensdag tot en met maandag de achtste finale tot en met de finale te spelen. Dat is even pittig, maar wel het meest ideaal.’

Het is een beetje proppen en zoals het er nu uitziet is het elke dag in het lange paasweekend feest. Op de eerste twee dagen zijn de achtste finales. Vrijdag en zaterdag maken plaats voor de kwartfinales en zondag worden de halve finales afgewerkt, waarna op de maandag de winnaar uit de bus komt.

Bij de ECCC gaat het programma ook om. Volgend jaar zullen er geen halve finale gespeeld worden. De poulewinnaars zijn gelijk verzekerd van een plekje in de finale. Ook dit toernooi wordt tijdens het paasweekend gespeeld.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.