EHL: Ook Real Club de Polo en Racing Bruxelles plaatsen zich voor kwartfinales

Op dag twee van de EHL KO16 ronde hebben het Spaanse Real Club de Polo en het Belgische Racing Bruxelles zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van morgen. Real Club de Polo won met 4-2 van het Engelse Reading. Bij de wedstrijd tussen Racing Bruxelles en Rot Weiss Köln werd de strijd beslist op penalty shoot-outs.

Racing Bruxelles - Rot Weiss Koln MdW EHL (6)
Keeper Jeremy Gucasoff wordt bedolven onder medespelers na zijn succesvolle shoot-out reeks. Credit: Maurice de Wert

Real Club de Polo opende de twee dag met een 4-2 overwinning op het Engelse Reading HC. Polo kende een sterke eerste helft en nam nog voor rust een 3-0 voorsprong. Via Roger Padros nam de Spaanse ploeg al vroeg de leiding waarna Reading via een rake strafcorner van Chris Cargo op gelijke hoogte leek te komen. Vlak voor de bal echter doel raakte werd er al gefloten voor een nieuwe corner waardoor het feest voor de Engelsen niet door ging. Oud Kampong speler David Alegre en Manel Terrazza hebben meer geluk in de afronding en scoren wel. Met deze 3-0 voorsprong zat de Spaanse ploeg op rozen halverwege de wedstrijd dus al op rozen. Reading kwam in het derde kwart nog dichtbij een stunt. In de 50e minuut tikt Andy Watts de aansluitingstreffer binnen waarna Nick Catlin voor de 3-2 tekent. In de slotminuten zetten de Engelsen alles op alles om nog kans te maken op een plek in de kwartfinale en halen de keeper eruit. Xavi Lleonart profiteert en schiet een minuut voor tijd het beetje hoop dat de Engelsen nog hadden aan flarden. Vrijdag om 19:00 uur spelen de Spanjaarden in de kwartfinale tegen Oranje Zwart.

Het Belgische Racing Bruxelles speelde vanmiddag verrassend Rot Weiss Köln uit het toernooi.  In de reguliere speeltijd nam Racing tot twee maal toe de leiding. Anthony Versluys opende de score maar zag Köln via Benjamin Wess in de 34e minuut weer op gelijke hoogte komen. Lang kon de Duitse ploeg echter niet op adem komen. Binnen de minuut zette Thomas Vanneste zijn ploeg wederom op voorsprong. In het derde kwart schoot Mats Grambusch via een corner rebound de 2-2 voor Köln binnen en aangezien er daarna niet meer gescoord werd moest de wedstrijd middels shoot-outs beslist worden. Van de vijf Duitse pogingen wist keeper Jeramy Gucasoff er, met zijn verlengde stick die hij speciaal voor de shoot-outs gebruikte, maar liefst drie te keren en daarmee verzekerde hij Racing Bruxelles van een plek bij de laatste acht. Hierin speelt het morgen tegen een andere club uit België, Waterloo Ducks.

Reageer