EHL: Racing Bruxelles wint Belgisch onderonsje - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Racing Bruxelles wint Belgisch onderonsje

De tweede EHL kwartfinale was vandaag een Belgisch onderonsje tussen Waterloo Ducks en Racing Bruxelles. Laatstgenoemde trok aan het langste eind. De ploeg uit Brussel won met 4-2. 

Racing Bruxelles - Rot Weiss Koln MdW EHL (15)
Credit: Maurice de Wert

Het was een spannende strijd tussen de teams die elkaar goed kennen uit de Belgische competitie. Racing komt na 22 minuten op voorsprong via Aldo Dalla Palma maar gaat toch met een achterstand de rust in. Alexander De Saedeleer mag in de slotminuten van deze helft binnen twee minuten twee keer aanleggen op de stip en houdt het hoofd koel waardoor hij de Ducks op voorsprong zet.

In het derde kwart is het wederom Racing dat als eerst weet te scoren. Een goede voorzet ter hoogte van de cornervlag wordt door alle verdedigers van Waterloo Ducks gemist en belandt recht in de stick van Anthony Versluys die de gelijkmaker met gemak achter keeper Vincent Vanasch pusht. Racing is gevaarlijker in deze fase van de wedstrijd en voelt dat er meer inzit. Hierbij wordt het wel wat op weg geholpen door de Ducks die in de 43e minuut twee strafcorner uitlopers te vroeg het doel ziet verlaten. Met zeven mensen op de kop tegen twee verdedigers in het doel heeft de ploeg uit Brussel alle ruimte om de corner rustig uit te spelen en neemt daarmee weer de leiding.

In het laatste kwart doet het team uit Waterloo wat het kan om de achterstand weg te werken maar tot scoren komt het niet. Bruxelles weet nog wel het net te raken. Twee minuten voor tijd tipt Cedric Charlier zijn team naar 4-2. Voor de Ducks zit het toernooi erop, Racing Bruxelles zien we zondag terug in de halve finale.

Reageer