Einde carriere dreigt voor oud-international Bjorn Kellerman
Het einde van de hockey carriere van Bjorn Kellerman dreigt dichtbij te komen na een vervelende blessure in de EHL.

Einde carriere dreigt voor oud-international Bjorn Kellerman

Gisteravond stond Bjorn Kellerman op het wedstrijdformulier. Helaas voor de aanvaller was het eerste kwart ook meteen zijn laatste kwart. Een hamstringblessure speelde de spits parten. Ook al is het voor Bjorn Kellerman nog te vroeg om erover te praten, het einde van zijn hockey carriere lijkt voor de oud-international nabij.

De wedstrijd was nog geen paar minuten oud, toen Bjorn Kellerman strompelend over het veld ging. Er leek weinig te gebeuren met Kellerman bij een loopactie in het veld, maar toch zag de spits tot zijn afgrijzing dat zijn hamstring het niet hield. Vol teleurstelling en al omgekleed stond Kellerman na de wedstrijd op het veld: “Ik wilde aanzetten en uiteindelijk schoot het in mijn hamstring. Het voelde niet goed. Vandaag hoop ik meer te horen. Het is de eerste keer dat ik een blessure oploop, daar baal ik natuurlijk vreselijk van. Toen ik begon bij Kampong, speelde ik mee in de EHL. Deze week hoopte ik de titel nog een keer te pakken voor de club. Een ding weet ik alvast zeker, het is het einde van de EHL competitie voor mij”.

Het einde van de hockey carriere van Bjorn Kellerman dreigt dichtbij te komen na een vervelende blessure in de EHL.
Het einde van de hockey carriere van Bjorn Kellerman dreigt dichtbij te komen na een vervelende hamstring blessure in de EHL. Foto: Roel Ubels

Toen ik daar lag, ging het wel even door mijn hoofd om nu te gaan stoppen met tophockey

– Bjorn Kellerman is spits van Kampong

Toekomst nog onzeker

De oud-international speelde in totaal 69 interland en scoorde daarbij 28 keer. Bekend was al dat Kellerman niet meer terug zou keren bij Oranje. Ook liet de spits eerder dit jaar al weten te gaan stoppen bij Kampong. Een overwinning in de EHL en de competitie zou voor de ervaren Kellerman de ‘kers op de taart’ kunnen zijn van een lange carriere bij Kampong. Kellerman laat in het ongewis, nu met een onzekere periode op komst, of hij helemaal gaat stoppen met hockey: “Toen ik daar op de grond lag, ging het wel even door mijn hoofd om nu te gaan stoppen met tophockey. Het is nog te vroeg om daar een beslissing over te nemen. Ik wil niet zo ver vooruit kijken. Hopelijk kan ik nog een paar wedstrijden dit jaar spelen. Na de play-offs wil ik pas uitsluitsel geven over mijn toekomst”.

Reageer