EK (D): België bij laatste vier na winst op Spanje

De dames van België hebben voor de tweede maal in de EK-historie de halve finales bereikt. In het laatste groepsduel was de nummer vier van 2013 met 2-1 te sterk voor Spanje, dat zich in de degradatiepoule moet zien te handhaven op het hoogste Europese niveau.

België had genoeg aan een gelijkspel om de halve finales te halen. Het doelsaldo van de Belgen was na de eerste twee groepswedstrijden beter dan dat van Spanje, dat moest winnen om zich bij de beste vier te scharen.

Ten aanval

Aanvallen was dus het devies van Spanje. Na de afslag trok de ploeg dan ook op naar het Belgische doel. Nadat vier strafcorners hun doel hadden gemist en Beatriz Perez haar tip naast zag gaan, scoorde Carola Salvatella. Na de strakke voorzet van Marta Segu was het een kleine moeite voor Salvatella om de bal in het doel te tikken.

Het was de gelijkmaker in het duel. België was vlak voor het einde van het eerste kwart op voorsprong gekomen. Daar zat wel een beetje geluk bij. Joanne Peeters zag haar strafcorner via een Spaanse stick in het doel verdwijnen.

Winnende treffer

Met het benodigde gelijkspel op het scorebord kon België op eigen helft de Spanjaarden opwachten. De eerste keer dat de Belgen na rust over de middenlijn kwamen, was het meteen een doelpunt. Het was Anouk Raes die scoorde. Ze tipte de bal net voor de neus van keepster Maria Ruiz in het doel.

Spanje ging op jacht naar de gelijkmaker. Daartoe kreeg de ploeg ook wel kansen, maar de precisie in de afwerking ontbrak. Na een mooie solo zag Berta Bonastre haar schot voorlangs het Belgische doel gaan. Ook miste de ploeg het geluk dat België bij het eerste doelpunt wel had. Zo ging zesde Spaanse corner, van de in totaal acht, via een Belgische stick maar net naast.

Spanje-België 1-2 (1-1)

15.Joanne Peeters 0-1 (sc)
29.Carola Salvatella 1-1
35.Joanne Peeters 1-2

Reageer

Contact Us