EK (D): België ten koste van Duitsland naar finale

De Belgische dames hebben historie geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de ploeg zich geplaatst voor de finale van het EK. In de halve finales werd Duitsland donderdag in het Wagener Stadion met 1-0 verslagen.

Op papier was Duitsland de favoriet. De ploeg was in de groepsfase te sterk voor titelverdediger Engeland. België verloor van Nederland, maar versloeg Spanje in het laatste pouleduel waardoor een plek bij de laatste vier werd veiliggesteld.

België ten aanval

Duitsland en België waren redelijk aan elkaar gewaagd in de eerste halve finale van het EK. De Belgen kwamen aanvallender Voor de dag dan eerder in de duels met Nederland en Spanje. Het spel leverden de Red Panthers een aantal goede kansen op. Stephanie Vanden Borre testte bij de eerste strafcorner de reflexen van Julia Ciupka en twee schoten van Jill Boon misten precisie om het de Duitse keepster lastig te maken.

Duitsland kreeg in het eerste kwartier ook een goede mogelijk op de 1-0. Selin Oruz zag haar inzet maar net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Een groene kaart voor Marie Mavers kwam Duitsland duur te staan. België profiteerde van de numerieke meerderheid. Een flats van Barbara Nelen werd door Boon doeltreffend van richting veranderd.

Kans op gelijkmaker

Daarna kreeg Duitsland opnieuw een enorme kans op een doelpunt. De strafcorner werd in eerste instantie gered door keepster Aisling D’Hooghe, die haar 150ste interland speelde. De rebound was voor Anne Schroder. De aangeefster had de bal voor het intikken, maar ze schampte de bal die vervolgens voorlangs ging.

Na rust lukte er weinig bij Duitsland. De ploeg was nauwelijks gevaarlijk en de spitsen Mavers en Charlotte Stapenhorst konden niet door hun ploeggenoten in stelling worden gebracht. Ook de inzet van een extra veldspeler in de slotfase kon Duitsland niet aan de gewenste gelijkmaker helpen ondanks twee strafcorners in de laatste minuten van het duel.

Duitsland-België 0-1(0-1)

27.Jill Boon 0-1

Reageer

Contact Us