EK (D): Duitsland ruim langs Schotland

De Duitse dames zijn zoals verwacht het EK begonnen met een overwinning. In het Wagener Stadion werd zaterdag Schotland met 4-1 verslagen.

Duitsland raakte in de aanloop naar het EK niet alleen routinier Lisa Altenburg kwijt met een spierblessure, maar zag ook Amelie Wortmann afhaken vanwege de ziekte van Pfeiffer. Bondscoach Jamilon Mülders voegde daarop de 19-jarige Teresa Martin Pelegrina en Kampong-speelster Nina Notman als vervangers toe aan de selectie.

Eerdere ontmoetingen

Beide ploegen kwamen elkaar zes keer eerder tegen op een groot toernooi. De Duitse dames stapten ook zes maal al winnaars van het veld. De laatste ontmoeting was twee jaar geleden op het EK, toen was Duitsland met 2-1 te sterk. Het was de eerste keer dat de Duitse ploeg een tegentreffer moest incasseren van de Schotse dames.

Duitsland ging prima van start. Na minder dan een halve minuut lag de bal al in het Schotse doel. Charlotte Stapenhorst rondde de aanval die ze zelf had afgezet mooi af. Ze tikte de bal door de benen in het doel. Schotland vroeg een referral aan, omdat de bal een Duitse voet zou hebben geraakt. De videoscheidsrechter oordeelde dat dat niet het geval was en Schotland raakte meteen het recht op een referral kwijt.

2-0 in eerste kwart

Twee minuten voor het einde van het eerste kwart kwam Duitsland op 2-0. Pia Grambusch sloeg raak uit een strafcorner. De eerste Duitse corner leverde niet meer dan een lange corner op en even daarvoor voorkwam de Schotse keepster Amy Gibson een treffer van Teresa Martin Pelegrina.

Schotland, de nummer zes van het vorige EK, kon daar weinig tegenover stellen. De ploeg was slordig in de opbouw, maar kreeg wel een goede kans op de openingstreffer. De inzet van Sarah Jamieson belandde echter naast het Duitse doel.

Schotse kansen

In het tweede kwart werd niet gescoord, maar beide ploeg kregen daartoe wel kansen. Sarah Robertson werd op de kop van de cirkel aangespeeld. Haar schot werd gered door de Duitse keepster Julia Ciupka, maar leidde uiteindelijk wel tot de eerste Schotse strafcorner. De variant belandde net over en naast het doel.

Aan de andere kant van het veld zag Marie Mävers haar inzet met de stick door Gibson uit het doel gehouden. Een derde Duitse corner leverde vervolgens niets op. Nike Lorenz wilde de bal slepen, maar raakte de bal kwijt. Ze speelde vervolgens een variant die niets opleverde.

Score loopt op

Na rust kwam de overwinning van Duitsland niet meer in gevaar. In het laatste kwart liep de Duitse ploeg nog uit naar 4-0. Drie minuten na het rake schot van Martin Pelegrina had Stapenhorst, die ook nog een corner op de paal mikte, weinig moeite de bal over de lijn te tikken na een voorzet van Cecile Pieper.

Vlak voor tijd kwam Schotland van de hatelijke nul af. Een tweede corner werd via een variant door Fiona Burnet binnengetikt.

Duitsland-Schotland 4-1 (2-0)

1.Charlotte Stapenhorst 1-0
13.Pia Grambusch 2-0 (sc)
52.Teresa Martin Pelegrina 3-0
55.Charlotte Stapenhorst 4-0
58.Fiona Burnet 4-1 (sc)

Reageer

Contact Us