EK (D): Duitsland wint ook van Ierland

De Duitse dames hebben ook de derde groepswedstrijd op het EK in winst omgezet. Ierland werd dinsdag in het Wagener Stadion met 5-1 verslagen.

Duitsland was al geplaatst voor de halve finales na de zeges op Schotland (4-1) en Engeland (1-0). Ierland pakte met het oog op de degradatiepoule een belangrijk punt tegen Schotland (0-0), dat zich ook via deze poule moet zien te handhaven op het hoogste Europese niveau.

Verschillende aanvoerders

In Nederland was er veel te doen over de drie aanvoerders bij de Oranjemannen. Ook de Duitsers kennen een roulatiesysteem met captains. Bondscoach Jamilon Mülders wees elke poulewedstrijd een andere speelster aan die de band droeg. Anne Schröder begon als aanvoerder tegen Schotland, waarna Jana Teschke de band droeg tegen Engeland. In het duel met Ierland acteerde Janna Müller-Wieland als captain.

En zij zag haar ploeg al in de tweede minuut aan de leiding komen. Charlotte Stapenhorst versierde een strafcorner, die door Nike Lorenz laag in het Ierse doel werd gepusht.

Snel doelpunt

Het leek de inleiding te zijn voor een monsteruitslag, maar de Duitsers slaagden erin om voor rust nog maar een keer te scoren. Franzisca Hauke kreeg daarbij de hulp van een Ierse verdediger. Via haar stick belandde de bal in het doel.

Een minuut later verkleinde Ierland de marge weer naar één. Yvonne O’Byrne tipte de corner binnen. De Ieren kregen kort daarna nog een goede kans op de gelijkmaker. Keepster Noelle Rother, die de plaats had ingenomen van Julia Ciupka, bracht redding op het schot van Chloe Watkins en redde ook de rebound van Alison Meeke.

Kansen

Rother moest na rust opnieuw in actie komen toen Nicola Evans op haar af kwam stormen. Duitsland ging slordig om met de kansen. Een cornervariant werd afgefloten wegens afhouden en Camille Nobis wachtte te lang en liet zich vervolgens de bal ontfutselen toen ze wilde uithalen met de backhand.

In het vierde kwart besliste Duitsland het duel definitief in haar voordeel. Stapenhorst vond de geheel vrijstaande Pia-Sophie Oldhafer die ondanks een verwoede poging van Zoe Wilson op de doellijn scoorde. Het verzet van Ierland was gebroken. Een minuut later maakte Cecile Pieper er 4-1 van. Stapenhorst pikte ook een doelpunt mee. De nieuwe spits van SCHC bepaalde de eindstand met een rake strafcorner.

Ierland-Duitsland 1-5 (1-2)

2.Nike Lorenz 0-1 (sc)
22.Franzisca Hauke 0-2
23.Yvonne O’Byrne 1-2 (sc)
50.Pia-Sophie Oldhafer 1-3
51.Cecile Pieper 1-4
54.Charlotte Stapenhorst 1-5 (sc)

Reageer

Contact Us