EK (D): Engeland naar halve finales na kleine zege

Met een kleine overwinning hebben de Engelse dames zich geplaatst voor de halve finales van het EK. In een Brits onderonsje werd dinsdag in het Wagener Stadion Schotland met 2-0 verslagen.

Na winst op Ierland (4-1) en de nederlaag tegen Duitsland (0-1) moest de titelverdediger drie punten pakken om zeker te zijn van een plek bij de laatste vier. Schotland maakte alleen kans op die halve finales als het zou winnen. Gezien de eerdere resultaten tegen Duitsland (1-4 verlies, red.) en het doelpuntloze gelijkspel tegen Ierland leek dat een kleine utopie.

Weinig hoogtepunten

Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Engeland dicteerde het spel. Schotland verdedigde en kwam slechts mondjesmaat aan aanvallen toe. Zo verscheen Alison Howie in de beginfase in de Engelse cirkel. Haar schot werd gekeerd door Maddie Hinch. Het was een van de weinige hoogtepunten in het eerste kwart, waarin Engeland twee keer zonder succes mocht aanleggen voor een strafcorner.

Het tweede kwart telde nog minder hoogtepunten. Engeland slaagde er niet in om een gaatje te vinden in de hechte Schotse defensie. De ploeg kreeg wel de derde corner, maar die leverde niets op.

Engeland scoort

Ook na rust bleef Engeland de bovenliggende partij. Het leverde na vijf minuten eindelijk het eerste doelpunt op. De Engelse ploeg profiteerde daarbij optimaal van de numerieke meerderheid. De Schotse Sarah Jamieson zat op de bank toen Jo Hunter met een tip keepster Amy Gibson kansloos liet.

Engeland kreeg in dat derde kwart behoorlijk wat kansen om de score op te voeren. Twee corners kwamen echter niet uit de verf en Alex Danson zag haar schot na een prachtige steekpass van Sophie Bray naast het doel van Schotland zeilen.

Tweede treffer

Pas in de slotfase verdubbelde Engeland de score. Giselle Ansley, in haar honderdste internationale wedstrijd, bepaalde met een rake strafcorner de eindstand en bezorgde Engeland definitief een plek bij de laatste vier van het EK.

Engeland-Schotland 2-0 (0-0)

35.Jo Hunter 1-0
59.Giselle Ansley 2-0 (sc)

Reageer

Contact Us