EK (D): Engeland onderuit tegen Duitsland

Titelverdediger Engeland heeft de eerste nederlaag van het EK geleden. In het Wagener Stadion verloor de olympisch kampioen zondag met 1-0 van Duitsland, dat door de zege al zeker is van een plek in de halve finales.

Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd op het EK. Duitsland was met 4-1 te sterk voor Schotland en Engeland rekende met dezelfde cijfers af met Ierland. Eerder op de dag speelden Schotland en Ierland tegen elkaar. Het bleef 0-0.

Duitsland snel op voorsprong

Deze stand verdween bij Duitsland-Engeland al na vijf minuten van het bord. De 19-jarige Teresa Martin Pelegrina dook de Engelse cirkel in. Haar voorzet belandde uiteindelijk voor de stick van Cecile Pieper, die keepster Maddie Hinch kansloos liet.

Engeland kreeg voor rust genoeg goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De Duitse verdediging kraakte af en toe, maar keepster Julia Ciupka hield het hoofd koel. Ze reageerde attent op schoten van Susannah Townsend en Alex Danson.

Kans Stapenhorst

De Duitsers aasden daarentegen op een tweede treffer. De nieuwbakken SCHC-speelster Charlotte Stapenhorst was dichtbij. Alleen mikte de aanvalster met haar backhand te hoog waardoor de bal over het Engelse doel zeilde.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Engeland ging op zoek naar de gelijkmaker en Duitsland loerde op een uitbraak om de wedstrijd in het slot te gooien. En daar slaagden de Duitse dames bijna in. Stapenhorst dacht te scoren na goed voorbereidend werk van Franzisca Hauke, maar Hinch kon de bal nog net met haar handschoen wegwerken.

Extra veldspeelster

Maar wat Engeland ook probeerde, zelfs het inzetten van een extra veldspeelster, het slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren.

Duitsland-Engeland 1-0 (1-0)

5.Cecile Pieper 1-0

Reageer

Contact Us