EK (D): Engeland te sterk voor Ierland

Titelverdediger Engeland is het Europees kampioenschap gestart met een 4-1 zege op Ierland.

In de tien eerdere ontmoetingen op titeltoernooien was Engeland al negen keer de bovenliggende partij. Ook onlangs in Johannesburg tijdens de Hockey World League Semi-Final dolf de Ierse ploeg het onderspit. In Zuid-Afrika bleef Engeland maar net aan de goede kant van de score: 3-2.

Coach herstelt van hartaanval

Engeland moet het tijdens het Europees kampioenschap stellen zonder coach Danny Kerry. De 46-jarige Kerry, die precies een jaar geleden Groot-Brittannië in Rio de Janeiro naar het olympisch goud leidde, werd tijdens de HWL getroffen door een hartaanval. Zijn taken zullen in Amsterdam worden waargenomen door David Ralph.

Met Duitsland, dat eerder op de dag met 4-1 won van Schotland, is Engeland de grote favoriet in poule B om naar de halve finales te gaan.

Engeland op voorsprong

Engeland kon die favorietenrol in de eerste twee kwarten niet echt waarmaken. De snelle openingstreffer van Laura Unsworth kreeg geen vervolg. Engeland kreeg wel twee strafcorners, maar dat leverde geen doelpunt op. Ook Ierland kwam niet tot scoren. Aanvoerster Kathryn Mullen was dichtbij succes, maar ze kon net niet bij de voorzet van Deirdre Duke.

In het derde kwart verdubbelde Engeland de stand. Aangeefster Ellie Watton tipte de strafcorner binnen. Verrassend genoeg verkleinde Ierland vervolgens de achterstand. Eline Tice liet keepster Maddie Hinch uit een corner kansloos. Lang duurde de Ierse vreugde niet. Een minuut later herstelde Sophie Bray de marge weer naar twee.

Eindstand

Engeland vergrootte in de slotfase het verschil tussen beide ploegen. Danson reageerde attent bij een rebound na een strafcorner. Daarvoor had Engeland ook al kansen gehad op de vierde treffer. Unsworth en Danson troffen echter geen doel.

Engeland-Ierland 4-1 (1-0)

5.Laura Unsworth 1-0
37.Ellie Watton 2-0 (sc)
42.Eline Tice 2-1 (sc)
43.Sophie Bray 3-1
55.Alex Danson 4-1 (sc)

Reageer

Contact Us