EK (D): Engeland wint brons ten koste van Duitsland - Hoofdklasse Hockey Nederland

EK (D): Engeland wint brons ten koste van Duitsland

De dames van Engeland hebben op het EK de bronzen medaille veroverd. In het Wagener Stadion won de Europees kampioen van 2015 zaterdag in de strijd om de derde plaats met 2-0 van Duitsland.

Beide ploegen hadden hun duel in de halve finales verloren met nipt verschil. Engeland ging met 1-0 onderuit tegen Nederland en Duitsland boog met dezelfde cijfers voor België. Duitsland kon in de strijd om het brons geen beroep doen op Naomi Heyn die kampte met een knieblessure. Een enkelblessure hield de Engelse Susannah Townsend aan de kant.

Eerste kwart

Al in de eerste minuut kreeg Engeland een strafcorner. De slechte stop voorkwam dat Giselle Ansley tot een schot kon komen. Een tweede corner werd wel goed gestopt, maar Ansley mikte naast. Duitsland deelde in dat eerste kwart een paar speldenprikken uit. Een backhand van Camille Nobis miste richting en Teresa Martin Pelegrina tipte de bal van richting, maar keepster Maddie Hinch reageerde attent.

Engeland kwam vlak voor rust op voorsprong. Hannah Martin, die geheel vrij stond in de cirkel, draaide om haar as om de bal met de forehand binnen te schieten. Aan het begin van het kwart had Sophie Bray verzuimd haar ploeg op voorsprong te zetten. Na goed voorbereidend werk van Alex Danson tikte Bray de bal naast. Ook Duitsland kreeg voor rust kansen. Cecile Pieper en Martin Pelegrina konden Hinch niet passeren.

Danson beslist wedstrijd

In het derde kwart gebeurde er weinig. Hinch stond andermaal op de goede plek na een goede aanval van Duitsland. Ook het laatste kwart leek zich te gaan voltrekken zonder al te veel hoogtepunten. Maar vijf minuten voor tijd bezorgde aanvoerster Alex Danson met haar treffer Engeland definitief het brons. Een Duitse treffer van Charlotte Stapenhorst in de slotfase werd afgekeurd omdat de voorzet met de bolle kant was gespeeld.

Duitsland-Engeland 0-2 (0-1)

29.Hannah Martin 0-1
55.Alex Danson 0-2

Reageer