EK (D): Handhaving Spanje, Tsjechië degradeert

De dames van Spanje zijn zeker van hun plek in de A-divisie. De ploeg won donderdag in het Wagener Stadion van Schotland (2-1) en is niet meer te achterhalen door de concurrentie. Door dit resultaat is Tsjechië gedegradeerd naar de B-divisie.

In de degradatiepoule, Poule C, spelen de nummers drie en vier van beide poules tegen elkaar om te bepalen welke twee landen afdalen naar de B-divisie en welke twee op het hoogste niveau mogen blijven acteren. De onderlinge resultaten uit de poulefase werden meegenomen. Spanje had drie punten staan na de 7-1 zege op Tsjechië en Schotland pakte een punt tegen Ierland (0-0).

Eerste kans raak

In het eerste kwart gebeurde er weinig. Spanje had het meeste balbezit, maar werd niet gevaarlijk. Schotland kwam in het eerste kwartier helemaal niet in de buurt van de Spaanse cirkel. De eerste kans van de wedstrijd werd wel meteen verzilverd. Begona García tikte een voorzet vanaf de rechterkant achter keepster Amy Gibson en zette hiermee Spanje op voorsprong.

Slordigheid aan beide kanten in het tweede kwart leidde tot kansen, maar leverde geen doelpunten op. Berta Bonastre onderschepte een slechte pass en ging alleen af op Gibson. Bonastre slaagde er niet in de Schotse keepster te passeren.

Schotland iets meer aanvallend

Ook Spanje ging bij het uitverdedigen in de fout. Amy Brodie kreeg de bal zomaar in de stick geslagen, Ze legde de bal af naar Charlotte Watson, maar haar backhand kwam niet uit de verf. Schotland ondernam in het tweede kwartier wel meer aanvallende initiatieven.

Vlak na rust kreeg Spanje een grote mogelijkheid om te score te verdubbelen. Opnieuw hield Gibson haar ploeg op de been door de inzet van Carmen Cano te keren. Een backhand van Lola Riera zeilde over het Schotse doel. Spanje was duidelijk de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in Schotland op grotere achterstand te zetten.

Strafbal Schotland

Dat kwam de Spaanse ploeg duur te staan. Schotland kwam in het slot van het derde kwart op gelijke hoogte. Na een succesvolle referral kreeg de Schotse ploeg een strafbal die werd benut door Nikki Lloyd.

Spanje pakte alsnog de volle buit. Een vrije slag werd de cirkel in geslagen en Carlota Petchame tikte de bal net voor haar directe tegenstandster in het doel. Met nog vijf minuten op de klok slaagde Schotland er niet meer in om gelijk te maken.

Spanje-Schotland 2-1 (1-0)

12.Begona García 1-0
42.Nikki Lloyd 1-1 (sb)
55.Carlota Petchame 2-1

Land Gespeeld Punten Voor Tegen
1.Spanje* 2 6 9 2
2.Ierland 2 4 3 1
3.Schotland 2 1 1 2
4.Tsjechië** 2 0 2 10

* handhaving A-divisie
** Gedegradeerd naar B-divisie

Reageer

Contact Us