EK (D): Ierland boekt overwinning op Tsjechië

In de strijd om handhaving in de A-divisie heeft Ierland een belangrijke overwinning geboekt. In het Wagener Stadion werd Tsjechië donderdag met 3-1 verslagen. De Tsjechische ploeg lijkt door de nederlaag zo goed als zeker een stapje terug te moeten doen.

In de degradatiepoule, Poule C, spelen de nummers drie en vier van beide poules tegen elkaar om te bepalen welke twee landen afdalen naar de B-divisie en welke twee op het hoogste niveau mogen blijven acteren. Tsjechië kwam in de degradatiepoule met een 7-1 nederlaag tegen Spanje in de tas. Ierland had een punt meer overgehouden aan de poulefase vanwege een 0-0 tegen Schotland.

Scoreverloop

Al na een minuut spelen kwam Ierland op voorsprong door een benutte strafcorner van Elina Tice. Na rust maakte barbora haklova gelijk. De vreugde van de Tsjechische was echter van korte duur, want twee minuten later verzilverde Ierland opnieuw een corner. Dit keer maakte Roisin Upton het doelpunt. Zes minuten voor tijd zette Anna O’Flanagan de eindstand op het bord.

Tsjechië-Ierland 1-3 (0-1)

1.Elena Tica (sc) 0-1
47.Barbora Haklova 1-1
49.Roisin Upton 1-2 (sc)
54.Anna O’Flanagan 1-3

Land Gespeeld Punten Voor Tegen
1.Ierland 2 4 3 1
2.Spanje 1 3 7 1
3.Schotland 1 1 0 0
4.Tsjechië 2 0 2 10

Reageer

Contact Us