EK (D): Ierland en Schotland komen niet tot scoren

De eerste 0-0 van het EK is een feit. De dames van Ierland en Schotland kwamen zondag in het Wagener Stadion niet tot scoren. Het was voor beide landen wel het eerste punt van het toernooi.

Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd op het EK. Ierland verloor zaterdag met 4-1 van titelverdediger Engeland en de Schotse ploeg dolf het onderspit tegen Duitsland. In die wedstrijd werd het eveneens 4-1.

Strijd om plaats drie

Engeland en Duitsland lijken zich niet al te veel zorgen te hoeven maken voor een plek in de halve finales. Ierland en Schotland zullen onderling uit moeten maken wie er achter deze twee grootmachten als derde eindigt in de poule.

De eerste en enige kans in het eerste kwart was voor de Ierse dames. Deirdre Duke ontving de bal in de cirkel. Ze draaide om haar as en speelde de bal door de benen van keepster Amy Gibson. Gibson kreeg nog net een deel van haar legguard tegen de bal waardoor de bal niet in, maar naast het Schotse doel verdween.

Weinig kansen

In het tweede kwart bleven de kansen schaars. De Ierse dames hielpen hun eerste strafcorner zelf om zeep en Gillian Pinder tipte de bal ruim naast het Schotse doel. Schotland slaagde er niet in gevaar te stichten in de Ierse verdediging, waardoor na dertig minuten spelen de 0-0 stand op het scorebord prijkte.

In het begin van het derde kwart drong Schotland wat meer aan. Het leverde een corner op. Nikki Lloyd was dichtbij een doelpunt. Via een variant kwam de bal in haar richting, maar ondanks een duik kon Lloyd de bal niet meer van richting veranderen. Ook Ierland mocht aanleggen vanaf de kop van de cirkel. De push werd er door de Schotse verdediging goed uitgelopen.

Ierland probeerde in het laatste kwart de overwinning te forceren. Shirley McCay was dichtbij de openingstreffer. Haar schot na een strafcornervariant werd door Gibson uit het doel gehouden. Even later zat Kathryn Mullan al klaar om de bal binnen te tippen. Ze kreeg de bal niet op haar stick, maar op haar lichaam.

Ierland-Schotland 0-0 (0-0)

Reageer

Contact Us