EK (D): Nederland met dubbele cijfers langs Tsjechië

De Oranjedames hebben zoals verwacht ook hun derde wedstrijd op het EK gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan was al zeker van een plek in de halve finales en versloeg dinsdag in een vol Wagener Stadion Tsjechië met 10-0.

Na de domper maandag voor de Oranjeheren hoopte het volle Wagener Stadion dit keer wel op een groot feest. Met Tsjechië leek hiervoor de ideale tegenstander gevonden. De ploeg verloor de eerste twee groepswedstrijden met grote cijfers. Tegen België werd het 6-0 en Spanje was met 7-1 te sterk. Het publiek ging er eens goed voor zitten, hopend op een monsterscore.

Geduld

Het geduld van de fans werd wel even op de proef gesteld. Het duurde tot de slotfase van het eerste kwart voordat de Oranjedames de score openden. Het spel speelde zich zoals verwacht op de Tsjechische helft af en Oranje kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen.

Een verdekt schot van Marloes Keetels werd door keepster Barbora Cechakova gered en een backhand van Lidewij Welten verdween over het doel. Daarna bleven vier strafcorners onbenut, waarna de vijfde, een variant via Ireen van den Assem, binnen werd gepusht door Caia van Maasakker. Drie minuten later was het 2-0. Margot van Geffen had daarbij wel de hulp nodig van een Tsjechische stick, die de bal doeltreffend van richting veranderde.

Half dozijn doelpunten

Voor rust bouwde Nederland gestaag de voorsprong uit naar 6-0. Kitty van Male rondde een solo af door de bal over keepster Cechakova te lobben en Kelly Jonker tikte de bal binnen na een voorzet van Xan de Waard. Laurien Leurink maakte het mooiste doelpunt. Ze draaide weg van haar directe tegenstander en flatste de bal hoog in de touwen. Van Maasakker bepaalde de ruststand op 6-0 met een rake strafcorner.

Na rust gingen de Oranjedames door met scoren. Ireen van den Assem opende het derde kwart met een succesvolle corner. De dubbele cijfers werden wel gehaald. Leurink maakte haar tweede van de avond. Keetels drong de Tsjechische cirkel binnen, maar verloor de bal die precies voor de stick van Leurink belandde: 8-0.

Tien

Welten tilde uit de draai de score naar 9-0 en het publiek begon ‘tien, tien, tien’ te scanderen. Malou Pheninckx was dichtbij die eretreffer, maar haar schot werd gestuit door Cechakova. Ook Welten, Van Geffen en Carlien Dirkse van den Heuvel slaagden er niet in de Tsjechische keepster te passeren. Het tiende doelpunt kwam uiteindelijk in het laatste kwart op naam van Keetels. De aanvoerster soleerde langs de achterlijn en tikte de bal onder Chechakova in het doel.

Nederland-Tsjechië 10-0 (6-0)

11.Caia van Maasakker 1-0 (sc)
14.Margot van Geffen 2-0
17.Kitty van Male 3-0
20.Kelly Jonker 4-0
28.Laurien Leurink 5-0
28.Caia van Maasakker 6-0 (sc)
32.Ireen van den Assem 7-0 (sc)
39.Laurien Leurink 8-0
42.Lidewij Welten 9-0
58.Marloes Keetels 10-0

Opstelling Oranje: Anne Veenendaal (K), Malou Pheninckx, Laurien Leurink, Xan de Waard, Marloes Keetels, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Frédérique Matla, Pien Sanders, Lauren Stam, Margot van Geffen.
Wissels: Kitty van Male, Carlien Dirkse van den Heuvel, Kelly Jonker, Maria Verschoor, Ireen van den Assem, Laura Nunnink, Josine Koning (K).

Comments (2)

  1. geniet er maar van

    Eenzijdig trainingspotje. Ik vond het nog steeds verre van overtuigend.Een sterkere tegenstander zal meer duidelijkheid kunnen geven.

  2. Ze hebben er van gemaakt wat er van te maken viel. Prima gedaan.
    Het zag er inderdaad uit als een training: Tempo hoog houden en proberen te combineren. Knap om dat vol te houden tegen zo’n tegenstander. Mooi om die meiden te zien genieten.
    Het vizier bij de spitsen staat nog niet op scherp, maar dan kan zomaar ineens wel zo zijn. Ze zijn er nog niet. Alle overgebleven tegenstanders zijn te verslaan, maar niet kansloos.

Reageer

Contact Us