EK (D): Spanje ruim langs Tsjechië

De Spaanse dames hebben de eerste overwinning op het EK geboekt. In het Wagener Stadion werd zondag Tsjechië met 7-1 verslagen.

De nederlaag (3-1) van Spanje tegen Nederland afgelopen vrijdag maakte het voor de ploeg noodzakelijk drie punten te pakken tegen Tsjechië. Wilde de Spaanse ploeg nog aanspraak maken op een plek bij de laatste vier dan moest er gewonnen worden en het liefst met ruime cijfers. Tsjechië had het eerste duel met 6-0 verloren van België, de concurrent van Spanje voor plek twee in de poule achter de gedoodverfde favoriet Nederland.

Snelle treffers

Na een rustige beginfase vond Maria Tost na zes minuten Carola Salvatella bij de tweede paal, die fraai de bal in het doel tipte. Vier minuten later verdubbelde Begoña Garcia de stand. De aanvalster ontving de bal ter hoogte van de strafbalstip en haalde uit de draai doeltreffend uit.

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart maakte Maria Lopez er 3-0 van. Haar strafcorner werd in eerste instantie geblokt. Tsjechië probeerde de bal uit de cirkel te krijgen, maar die belandde in de stick van Lopez waarna ze keepster Barbora Cechakova kansloos liet.

Geen goals

In het tweede kwart lukte het Spanje niet om de doelpuntenproductie van de eerste 15 minuten voort te zetten. De kansen waren ook schaars. De tweede Spaanse corner leverde bijna een doelpunt op, maar de variant ging via Marta Segu maar net naast.
Na rust duurde het lang voordat Spanje weer een doelpunt kon bijschrijven. Nadat Lopez een verdedigingsfout onbestraft liet en Garcia was gestuit op Cechakova was het wel raak uit een corner. Aangeefster Garcia tikte de bal binnen.

Doelpunt Tsjechië

Een van de spaarzame uitvallen leverde Tsjechië een doelpunt. Klara Hanzlova had twee pogingen nodig om de bal langs Maria Ruiz te krijgen. Niet veel later stoomde Babora Haklova op naar het Spaanse doel. Ze zag haar inzet via Ruiz naast het doel belanden. Daarna had Hanzlova nog een vrije schietkans, maar ze maaide volledig over de bal.

Spanje schrok weer wakker en zette aan. De druk werd te groot voor Tsjechië. In de slotfase scoorde de Spaanse ploeg nog drie keer. Cristina Guinea dook voor haar tegenstander en zette succesvol haar stick tegen de bal. Carlota Pechame tipte een corner binnen en Berta Bonastre strafte balverlies van Katerina Lacina genadeloos af met een ziendend schot.

Spanje-Tsjechië 7-1 (3-0)

6.Carola Salvatella 1-0
10.Begoña Garcia 2-0
13. Maria Lopez 3-0 (sc)
41.Begoña Garcia 4-0 (sc)
44.Klara Hanzlova 4-1
53.Cristina Guinea 5-1
56.Carlota Pechame 6-1 (sc)
57.Berta Bonastre 7-1

Reageer

Contact Us