EK (H): Engeland heeft weinig moeite met Polen

Zoals verwacht was Polen een makkelijk te nemen horde voor de Engelse heren. In het Wagener Stadion was de nummer vier van het vorige EK zondag met 6-0 te sterk voor Polen.

Polen, dat voor het eerst sinds 2013 weer aanwezig was op een Europees kampioenschap, kreeg de eerste twee strafcorners van de wedstrijd. De Polen gingen slecht om met de geboden mogelijkheid, waarna Engeland in de zesde minuut de eerste corner wel benutte. Mark Gleghorne pushte de bal in de kruising.

Kansen voor Engeland

Engeland kreeg daarna kansen om de stand te verdubbelen, maar Phil Roper en Barry Middleton slaagden er niet in de bal in het doel te krijgen. Een tweede Engelse corner werd door keeper Maciej Pacanowski onschadelijk gemaakt.

Pacanowski was in het tweede kwart wel kansloos op de inzet van Gleghorne, die dit keer de corner laag in de hoek pushte. Het was een meer dan terechte voorsprong voor de Engelsen, die het duel onder controle hadden.

Krachtsverschil

Nog voor rust drukte Engeland het krachtsverschil duidelijker uit in cijfers. Christoper Griffiths zag zijn voorzet via een Poolse stick in het doel belanden en Sam Ward scoorde uit een corner. Zijn inzet werd eveneens aangeraakt door een verdedigende stick.

Na rust veranderde er weinig aan het speelbeeld. Engeland had verreweg het meeste balbezit en Polen kwam nauwelijks over de middenlijn. Ondanks het overwicht creëerde Engeland niet veel kansen. David Condon maakte er met een mooie buikschuiver 5-0 van. Polen kreeg daarna nog een paar corners, maar een eretreffer bleef uit. Het laatste akkoord was voor Engeland. Met een tip-in bepaalde Ward de eindstand op 6-0.

Engeland-Polen (4-0)

6.Mark Gleghorne 1-0 (sc)
20.Mark Gleghorne 2-0 (sc)
26.Christopher Griffiths 3-0
29.Sam Ward 4-0 (sc)
41.David Condon 5-0
58.Sam Ward 6-0

Reageer

Contact Us