EK Hockey verplaatst naar 4 juni 2021 | Hoofdklasse Hockey Nederland

EK Hockey verplaatst naar 4 juni 2021

De EHF maakt vandaag bekend dat het EK Hockey welke in Augustus 2021 in Amsterdam was gepland, is verplaatst van 4 juni tot en met 13 juni. De EHF en de KNHB kwamen in de problemen, doordat de Olympische Spelen een jaar waren verplaatst. Beide toernooien stonden op praktisch hetzelfde tijdstip gepland. 

Voor de Oranje heren en dames is het EK 2021 een mooi meetmoment ter voorbereiding van de Olympische Spelen in Tokyo. Deze spelen starten op 23 juli 2021. Het EK Hockey in 2021 wordt in het Wagener stadion in Amstelveen gespeeld. Doordat het EK naar voren is gehaald zal het toch voor de KNHB een grote puzzel worden hoe zij komend jaar de competitie moeten gaan invullen. In de maanden mei en juni staan namelijk normaal gesproken ook de play-offs van de Hoofdklasse op het programma. Naast het plannen van een nieuwe competitie, zal de KNHB ook rekening moeten houden met het schema van de FIH Pro League en de EHL. Deze zullen namelijk ook begin 2021 worden gespeeld.

De mannen zijn komend jaar op het EK Hockey in poule B ingedeeld samen met Duitsland, Frankrijk en Wales. De dames spelen in poule A samen met Spanje, Ierland en Schotland.

Reageer