EK Indoor: Nederland naar de finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

EK Indoor: Nederland naar de finale

Nederland speelt zondag om 12.30 uur de finale van het Europees kampioenschap indoor in Minsk. De ploeg van bondscoach Marieke Dijkstra won zaterdag zowel het afsluitende pouleduel, als de halve finale tegen Duitsland. Oranjes tegenstander in de finale komt uit het duel tussen Wit-Rusland en Polen.

Oranje zaal dames RU Zwinkels (2)

Zaterdagochtend stond eerst nog de derby der lage landen op het programma. Het duel was om des keizers baard. Nederland, als regerend wereldkampioen absoluut de favoriet, was zeker van de eerste plek in Poule A en dat onze zuiderburen naar degradatiepoule C doorgingen, was inmiddels ook bekend. Gezien de vorige uitslagen, België verloor ruim van Tsjechië en Polen, landen waar Oranje geen enkele moeite mee kende, lag een record aan doelpunten in de lijn der verwachting. Nederland deed het echter rustig aan, maar won desalniettemin gemakkelijk met 5-1. Net als in de vorige twee Oranjeduels maakte Lieke Hulsen de eerste treffer direct in de openingsfase. Andere doelpunten kwamen van Kiki van Wijk, Lieke van Wijk (2x) en Donja Zwinkels. Drie minuten voor het eind scoorde Perrine Motte voor België.

Om 15.50 uur volgde de halve finale tegen Duitsland. Julia Dudorov opende dit keer de score, in de negende minuut schoot zij raak. De eerste achterstand voor Oranje op dit EK was van korte duur. Mila Muyselaar trok de score drie minuten later gelijk met haar eerste toernooitreffer. In de 28ste minuut pakte Oranje een voorsprong door een goal van Lieke van Wijk. De Laren-speelster zette Oranje na rust ook op 3-1 met haar tweede van de wedstrijd. Door een rake strafcorner van Roda Müller-Wieland naderde Duitsland Nederland weer tot één doelpunt. Lieke van Wijk besliste, voor de derde keer uit een strafcorner, in de 34ste minuut de wedstrijd. Een minuut later vond ook Zwinkels nog het net.

Oranje speelt zondag om 12.30 uur Nederlandse tijd de finale van het EK tegen Wit-Rusland of Polen.

Comments (1)

  1. Waar is de finale van de dames live te zien ?

Reageer