Ellen Hoog stopt als international | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ellen Hoog stopt als international

Ellen Hoog heeft de knoop doorgehakt. In navolging van Naomi van As heeft de speelster van Amsterdam besloten te stoppen bij Oranje. Het nieuws maakte de 30-jarige Hoog bekend op haar eigen website.

“Trots kijk ik terug op een mooie carrière. Ik heb er veel voor gegeven en er veel voor gelaten, maar het was het ruimschoots waard. Ik hoop dat ik veel jongeren heb kunnen inspireren en wil dat graag blijven doen”, schrijft Hoog, die meer tijd wil besteden aan het leven buiten het hockey.

Uitdagingen

“Voor nu kijk ik enorm uit naar alles wat mij ‘off the pitch’ gaat brengen. Uitdagingen genoeg, dus jullie zijn nog niet van me af!”

Hoog, die 232 interlands speelde, werd met Oranje twee keer olympisch kampioen (2008 en 2012). Ze won twee wereldtitels (2006 en 2014) en kroonde zich drie keer tot Europees kampioen (2005, 2009 en 2011). De verloren olympisch finale in Rio tegen Groot-Brittannië was haar laatste interland.

Teamgenoten

“Los van de successen zijn het vooral mijn teamgenoten die mijn carrière zo bijzonder hebben gemaakt. Lachen, huilen, investeren, juichen, balen, samenwerken, leren, delen. We hebben alles meegemaakt met elkaar en dat heeft het juist allemaal zo speciaal gemaakt. Een aantal vriendinnen en herinneringen voor het leven.”

Comments (5)

 1. Grote speelster en wat een lijst. Goed moment om te stoppen, ofschoon ze pas 30 is. Tijd voor een ander leven. De big five bestaat niet meer. We zullen ze nog gaan missen!

 2. Ellen bedankt! Grote speelster, met als hoogtepunt het WK 2014. Belangrijke goals gemaakt, 100% inzet. Goed moment om inderdaad te stoppen op het huwelijk en misschien wel een gezinnetje te gaan richten. De Big five bestaat niet meer (wel jammer dat de twee die nog het beste in vorm waren er mee stoppen) en misschien is dat wel goed voor vers bloed. Het is nu tijd voor een aantal andere speelsters om op te gaan staan (Lidewij, Eva (laat zien wat je kan!), Kitty, Kelly, Margot).

 3. Klasse carrière. Bedankt!

  @Lynn Bedoel je Eva de Goede?

  Kitty, Kelly, Margot ook top spelers, maar die gaan het Nederlands team toch niet dragen?
  Ik schrik een beetje van dit rijtje. Maar misschien heb je gelijk.

 4. Ja Eva de Goede, kan zoveel meer! Maartje en Carlien zullen nog wel doorgaan tot het EK.

  Dan heb je natuurlijk Willemijn nog (gaat ze door?) Joyce en Caia. Misschien vd Pols, Keetels maar de rest is nog vrij jong. Er is wel nog een hoop talent dus ik heb er wel vertrouwen in.

 5. lynn: de 2 die nog het beste in vorm waren????
  Ellen mss, maar van As speelde al een heel seizoen als een krant sorry hoor.
  Het is niet slecht dat de “big 5” niet meer is idd, nieuwe speelsters zullen opstaan en toegevoegd worden……

Reageer