Ellen Hoog: 'We hebben onszelf niet beloond' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ellen Hoog: ‘We hebben onszelf niet beloond’

“Er had zoveel meer ingezeten”, treurde Ellen Hoog voor de camera van de NOS na afloop van de olympische finale. De Oranjedames bogen na shoot-outs voor Groot-Brittannië en moesten genoegen nemen met zilver.

“We hebben goed gespeeld, onze beste wedstrijd van de afgelopen twee jaar. We hebben onszelf niet beloond. Het is goed klote, maar ik ben supertrots op dit team. Het is heel bijzonder wat wij hebben laten zien het afgelopen jaar”, zei Hoog.

Toekomst

Over haar toekomst bij Oranje zegt ze: “Ik weet nog niet wat ik ga doen. Daar ga ik de komende tijd over nadenken. Het was een fantastische ervaring. Ik ben trots op zilver.”

Comments (2)

 1. @ Ellen Zelfreflectie

  Met alle waardering voor haar carrière, nu ontbreekt de reële zelfreflectie en de reflectie op het presteren van het team toch volledig.

  Ze hebben hun best gedaan. Er waren veel betere opties onder leiding van een goede coach geweest, maar met dit team en deze coach was dit wat erin zat.
  Treurig dat dit bestuurlijk niet beter gemanaged is.

 2. Bond, doe dit deze topvrouwen niet aan.

  Herstel de begeleiding van de jeugd. Geef een waardig afscheid aan een fantastische generatie speelsters. Manage het afscheid van deze topgeneratie. Zoek een competente coach en gebruik een paar jaar om weer op niveau te komen.
  Potentiële topspeelsters genoeg, begeleiding is gevraagd.

Reageer