Elsie Nix stopt met tophockey, Luca Wolff naar heren Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland
Elsie Nix stopt met tophockey bij Pinoké.

Elsie Nix stopt met tophockey, Luca Wolff naar heren Pinoké

Pinoké maakt melding van het per direct stoppen van Elsie Nix. De 27-jarige verdedigster heeft het tophockey jarenlang gecombineerd met haar studie geneeskunde. Zij wil zich de komende tijd gaan focussen op haar maatschappelijke carrière en kijkt uit naar de toekomstige perspectieven. Tevens maakt Pinoké bekend dat Luca Wolff naar de heren van Pinoké komt.

Voor haar overgang naar de Steekneuzen speelde Elsie Nix jaren voor Kampong. “Pinoké en Nix hebben elkaar in het hart gesloten en sluiten een terugkeer niet uit”, aldus een gemeenschappelijke verklaring.

Luca Wolff (Duitsland) tekent bij Pinoké

Pinoké is verheugd de komst van Duits U21 international Luca Wolff te kunnen melden. De 19-jarige Duitse verdediger komt over van het Duitse Club an der Alster en tekende vorige week een overeenkomst voor twee seizoenen bij de Steekneuzen. 

“De komst van Luca helpt ons het gat in de laatste lijn te vullen dat door het vertrek van Pepijn Scheen en Tom van de Rijt was ontstaan. Luca is een zeer talentvolle verdediger die twee weken geleden zijn debuut voor de nationale A-ploeg maakte in de Hockey Pro League duels tegen Groot Brittannië”, aldus commissaris tophockey Michiel Hilders. “Gedreven door zijn ambitie om het Duitse nationale team te halen, heeft hij er heel bewust voor gekozen om in Amsterdam te gaan studeren. Bij ons krijgt hij de ruimte om zich verder te ontwikkelen als speler”.

Eerder kondigde Pinoké al de komst van Noud Schoenaker, Daniel Aarts (beiden Den Bosch) en Daan Bonhof (Almere) en het vertrek van Agustin Mazzilli, Martin Ferreiro, Tom van de Rijt en Pepijn Scheen aan. 

Reageer