Engels helpt SCHC naar halve finale EHCCC

In de reguliere speeltijd eindigde het duel tussen Canterbury HC en SCHC in een remise en derhalve moesten shoot-outs bepalen welk team zaterdag mag aantreden in de halve finale tegen Rot-Weiss Köln. Geen van de vier Engelse shoot-outnemers bleek in staat SCHC-keeper Floortje Engels te passeren. Carlien Dirkse van den Heuvel en Maike Stöckel schoten wel raak voor Stichtse, waardoor het Bilthovense Europees avontuur nog even voortduurt.

SCHC dames RU Engels EHCCC Canterbury

De ploeg uit Engeland kwam een stuk beter mee met het niveau van SCHC dan het thuispubliek wenselijk achtte. Pas na vijftien minuten viel de eerste kans voor Stichtse uit een strafcorner te noteren. ‘Wij wisten van tevoren dat het een spannend potje zou worden vandaag’, zegt Engels daarover. ‘De Engelse competitie is een sterke, dus het moest een goede ploeg zijn.’ Canterbury eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Women’s Hockey League Premier Division, achter Surbiton, dat eerder op de dag werd uitgeschakeld door Club de Campo.

SCHC had de meeste kansen, maar Canterbury toonde zich ontzettend effectief. Nadat Dirkse van den Heuvel in de 26ste minuut de score had geopend, kwamen de Engelsen op slag van rust terug tot 1-1. Emilie Mol was net het veld uit gestuurd toen een door Engels gepareerde voorzet via de hand van de scheids voor de voeten van Jen Wilson belandde. De spits twijfelde niet en schoot de bal in het dak van het doel.

Caia van Maasakker bracht de Bilthovenaren opnieuw op voorsprong door de zesde strafcorner raak te mikken. Niet veel later deed Grace Balsdon hetzelfde met de eerste en enige Britse strafcorner van de wedstrijd. Daarna kreeg SCHC nog een aantal kansen op de winnende treffer, maar het vizier stond niet op scherp.

Opvallend aan de Engelse ploeg was de relatief hoge gemiddelde leeftijd van de speelsters. Centrale verdediger Mel Clewlow telt 38 jaren en Nikki Triggs zelfs 41. ‘Daar was ik me eigenlijk niet van bewust’, geeft Engels toe. ‘Het ging gelijk op, al waren shoot-outs misschien niet helemaal nodig. Maar we hebben er in ieder geval een spektakel van gemaakt. Als het zo moet, dan moet het maar zo.’

Reageer