Engels: “Ver onder ons niveau gespeeld”

Floortje Engels

De hockeysters van Kampong hebben een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om een plaats in de play-offs. Oranje Zwart versloeg Kampong in Utrecht met 5-1. Kampong-keepster Floortje Engels vertelt over de wedstrijd.

“Zeker in het begin hadden wij het betere spel,” vertelt de sluitpost overtuigd.  “We waren meer in de aanval. Oranje Zwart komt er twee keer doorheen en scoren meteen, toen werd het een lastig verhaal. Dan sta je meteen tegen een achterstand aan te kijken en dan moet je knokken. Dat was denk ik onze pech.”

Na 23 minuten stonden de vrouwen van OZ al met 0-3 voor. Kampong speelde daarna geen rol meer van betekenis. “We hebben ver onder ons niveau gespeeld en dan krijg je gewoon op je broek en dat is heel jammer.”

Spanning

“Het was een wedstrijd waar voorafgaand heel veel spanning op zou zitten. We zijn denk ik heel erg aan elkaar gewaagd, maar als wij ons eigen niveau niet halen, dan zijn zij beter. OZ was op sommige momenten net eerder en ze hadden wat geluk met de goals. Dat is balen. Ik had mijn ploeg wat langer in de strijd willen houden, maar ik heb ook mijn niveau niet gehaald en daar baal ik heel erg van,” zegt Engels teleurgesteld.

Het enige Utrechtse doelpunt kwam van de stick van Larissa Meijer. Negen minuten voor tijd maakte zij de eretreffer.

Ondanks het verlies, doet Kampong nog mee in de strijd om de play-offs. Na achttien wedstrijden staan de Utrechters op een zesde plaats op de ranglijst. Het gat met de nummer vier, Oranje Zwart, is slechts drie punten.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.