Erik Cornelissen verkozen tot lid Executive Board FIH

Erik Cornelissen is verkozen tot lid van de Executive Board van de Internationale Hockey Federatie (FIH). De KNHB-voorzitter is gekozen voor een periode van vier jaar. De verkiezing vond plaats tijdens het congres van de FIH in Dubai.

“Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Hockey is een wereldsport. Een succesvolle sport waar we trots op kunnen zijn. Het is belangrijk om de betrokkenheid en de verbinding met onze sport te blijven stimuleren. Hockey internationaal groter, breder en beter te maken. Samen met de andere FIH-bestuursleden hoop ik de komende vier jaar onder andere daarin een grote stap te maken”, aldus Cornelissen.

Batra nieuwe president FIH

Dr. Narinder Batra (India) is verkozen tot de nieuwe president van de internationale hockeybond. Batra nam het op tegen Ken Read (Australië) en de Ierse kandidaat David Balbirnie. Batra won met 57,6% van de stemmen en is gekozen voor een periode van vier jaar. Hij is de opvolger van Leandro Negre, die president was sinds 2008.

Bekijk hieronder de campagnevideo ‘The worldwide power of hockey’ van Erik Cornelissen

Comments (1)

  1. Leuk voor Erik Cornelissen zo een functie. Maar wat doet hij eigenlijk aan de samenstelling van de directie van de KNHB? Wat worden er voor maatregelen genomen na een hele magere OS deze zomer? De coaches mogen blijven. En verder? Ben niet onder de indruk van deze man, heeft denk ik niet veel visie.

    Wil NL bij de dames aan de top blijven en bij de heren structureel mee gaan doen, dan zal er heel veel veranderd moeten worden bij de bond.

Reageer

Contact Us