Erik Gerritsen: ‘Trots op nieuwe hoofdtribune Wagener Stadion’

Het Wagener Stadion is in een nieuw jasje gestoken. De hoofdtribune heeft het afgelopen jaar een ware metamorfose ondergaan. Twee weken geleden is de nieuwbouw opgeleverd en het vernieuwde stadion zal vrijdag worden geopend met de openingswedstrijd van het EK tussen de Oranjedames en Spanje.

“We zijn heel blij met de mooie tribune”, zegt KNHB-directeur Erik Gerritsen. “We zijn dankbaar wat er nu is. De wens is om verder uit te bouwen en hopen zo fase twee en drie te kunnen realiseren.” Dat zou betekenen dat ook de korte zijden en de zijde aan de overkant van de hoofdtribune worden vernieuwd.

Hernieuwd momentum

Volgens Gerritsen was al eerder onderzocht of renovatie mogelijk was. Die pogingen waren vruchteloos, maar door de toewijzing van het EK kregen de plannen weer ‘momentum’, zoals Gerritsen tijdens de persconferentie omschreef. Met de financiële steun van de gemeente kon de hoofdtribune alsnog worden vernieuwd.

“We hebben gekeken naar de duurzame kant”, zegt Gerritsen over de renovatie. Er zijn tachtig zonnepanelen geplaatst en in het nieuwe gebouw zijn 287 ledlampen. Maar ook een ander aspect was belangrijk: “De tribune moest passen in het karakter van het Bos.”

Capaciteit

De nieuwe tribune heeft 1891 zitplaatsen en tijdens het EK is de totale capaciteit van het Wagener Stadion 9500 toeschouwers. Na het eindtoernooi wordt de capaciteit teruggeschroefd naar een kleine 7000 plaatsen.

Reageer

Contact Us