Europa Cup voor Den Bosch bijna routine | Hoofdklasse Hockey Nederland

Europa Cup voor Den Bosch bijna routine

De speelsters van de Berliner Hockey Club, dit weekeinde in Den Bosch spelend om de Europacup, dachten een paar uurtjes te besparen door het vliegtuig te nemen in plaats van de bus. Maar de bus die ze woensdagavond op Schiphol zou oppikken, ging kapot en zo werd het alsnog drie uur ’s nachts voordat ze konden slapen. “Wij zijn als organiserende club verplicht het vervoer en verblijf van alle clubs te regelen en betalen”, zegt HC Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker. “Heel vervelend, maar dit kan gebeuren. Uiteindelijk zijn ze in kleine busjes opgehaald.”

Inmiddels zijn alle tien de buitenlandse teams in Nederland gearriveerd, de meeste trainden gisteren al op de velden van de Oosterplas. Voor Den Bosch is het organiseren van een dergelijk toernooi bijna routine geworden. “Maar Jan Donners, die altijd toernooidirecteur was en veel kennis van zaken had, is er helaas niet meer. Thed Vestjens beleeft zijn vuurdoop als directeur. “We hebben een nieuw complex en er doen dit keer meer teams mee. Al met al hebben we er best een hoop werk aan”, zegt Van den Akker. “De hele logistiek is de grootste klus, want helaas zitten niet alle clubs in hetzelfde hotel.”

Alle inzet moet deze Pasen leiden tot een aardige voorronde van de Eurohockey Club Champions Cup, zoals het Europa Cup toernooi tegenwoordig heet. Met Laren en regerend kampioen Den Bosch als grote favoriet en de Duitse, Spaanse en Engelse ploegen als outsiders. De vier sterkste teams gaan met Pinksteren uitmaken wie het toernooi wint. Waar dat toernooi gaat plaatsvinden, wordt pas bekendgemaakt als duidelijk is welke ploegen zich plaatsen.

Bron: Brabants Dagblad

Reageer