Eva de Goede gepasseerd door bondscoach Paul van Ass | Hoofdklasse Hockey Nederland

Eva de Goede gepasseerd door bondscoach Paul van Ass

De NOS laat via haar site weten dat International Eva de Goede door bondscoach Paul van Ass niet is opgeroepen voor de trainingsgroep van Oranje. Of dit ook het einde van de hockey carrière van de Goede zal zijn is nog onbekend.

Maar liefst 258 interlands heeft Eva de Goede achter haar naam staan. Ook werd de middenveldster twee keer uitgeroepen tot FIH wereldspeelster van het jaar. Na het WK Hockey van 2022 stopte de Goede tijdelijk met hockey om zich te richten op haar bruiloft.

De NOS laat weten dat bondscoach Paul van Ass niet heeft laten weten waarom hij de sterspeelster van Oranje niet oproept voor Oranje.

Extreme keuzes

De bondscoach van Oranje liet in het verleden ook al eens sterspelers zoals Taeke Taekema en Teun de Nooijer buiten de selectie. Vlak voor de Olympische Spelen van 2012 werden beide spelers aan de kant gezet. Van Ass kreeg stevige kritiek, maar veranderde niet van mening. Oud-hockeyinternational Rogier van ’t Hek noemde de verwijdering bij NU.nl toen: “Karaktermoord door de man die al twee jaar laat zien dat een trainersdiploma in het internationale tophockey geen overbodige luxe is”.

Reageer