Eva de Goede Leukst Twitterende Sporter 2013 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Eva de Goede Leukst Twitterende Sporter 2013

Selfie van Eva de Goede en Nick Driebergen. Credit: linkeballen.nl
Selfie van Eva de Goede en Nick Driebergen. Credit: linkeballen.nl

Eva de Goede is door sportblog Linkeballen.nl verkozen tot de Leukst Twitterende Sporter van Nederland. Zij sleept hiermee de @DeGoey-award in de wacht. Vorige jaren ging de prijs naar de zwemmers Ranomi Kromowidjojo en Nick Driebergen.

De jury heeft uit 400 andere twitterende sporters voor de Goede gekozen omdat zij naast enthousiast en origineel, ook veel interactie heeft met haar fans die ze trakteert op ludieke plaatjes uit privé – en sportleven. ‘De manier waarop De Goede verschillende social media-platformen als Twitter, Facebook en Instagram combineert, maakt haar erg interessant om te volgen,” meldt het juryrapport onder meer.

Eva de Goede was blij verrast toen zij in het Wagener Stadion, de bijbehorende prijs door oud-winnaar Nick Driebergen kreeg overhandigd. “Ik vind het een grote eer om de eerste niet-zwemmer te zijn die deze prijs wint,” zei de hockeyster, die op Twitter 7814 volgers heeft. “Ik probeer met sociale media niet alleen een kijkje te geven in wat ik als hockeyster doe, maar ook waar ik in het dagelijkse leven mee bezig ben. Ik denk dat Twitter een sporter toegankelijker maakt voor het publiek.” Nadat Eva de Goede de prijs in ontvangst had genomen, leerde ze presentator Nick Driebergen hoe je een goede ‘selfie’, een populair zelfportret met de smartphone, maakt.

Je kunt Eva de Goede op Twitter volgen onder de naam @EvadeGoede

Hier zie je hoe ze de prijs uitgereikt krijgt uit handen van Nick Driebergen.

 

Reageer