Eva de Goede valt uit met vermoedelijk gebroken pols
Eva de Goede valt geblesseerd uit in het tweede kwart van de wedstrijd

Eva de Goede valt uit met vermoedelijk gebroken pols

In het EHL duel Amsterdam tegen Der Club an der Alster viel Eva de Goede uit met een zware blessure. Een duel met de Duitse keepsters werd uiteindelijk fataal voor de Goede, want naar alle waarschijnlijkheid heeft Eva de Goede een gebroken pols opgelopen.

Amsterdam deed goede zaken in de troostfinale van de EHL. In het vierde kwart werd de gelijke stand omgetoverd tot een 4-2 voorsprong, deze werd niet meer uit handen gegeven. Zaterdag verloor Amsterdam in de halve finale nog van Den Bosch.

Pijn van Eva de Goede

Veel pijn leek de Goede te hebben toen zij geblesseerd op de grond lag, want het duurde lang voordat de Goede weer op stond. Na een paar minuten liep zij meteen richting de catacomben. Op beelden is te zien dat zij met haar andere hand haar geblesseerde arm vast moest houden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Goede een gebroken pols.

Ziekenhuis

Op dit moment worden er foto’s gemaakt in het ziekenhuis. Mocht haar pols zijn gebroken, dan zal Eva de Goede meerdere weken uit de roulatie liggen. Of de play-offs die Amsterdam over twee maanden gaat spelen en het EK of Olympische Spelen in gevaar voor de Goede gaan komen, is nog onbekend.

Eva de Goede lijkt haar pols te hebben gebroken in de troostfinale van de EHL
Eva de Goede lijkt haar pols te hebben gebroken in de troostfinale van de EHL. Foto: Roel Ubels

Reageer