Famke Richardson: ‘Ik laat het allemaal op me afkomen’

(c) Roel Ubels

Afgelopen zomer speelde Famke Richardson nog het EK met Jong Oranje, waar het team uiteindelijk goud wist te winnen. En nu, nog geen half jaar later, maakt ze deel uit van de trainingsgroep van Oranje, die van 10 januari tot 1 februari op stage gaat naar de Verenigde Staten. “Super gaaf”, aldus Richardson. “Ik ga er vooral heel erg van genieten.”

Terwijl de Hockey World League in november volop bezig was, kreeg Richardson een belletje van bondscoach Alyson Annan met de mededeling dat ze deel uit zou gaan maken van de trainingsgroep van Oranje. “Ik was verbaasd”, blikt de verdedigster terug. “Eerlijk gezegd had ik er niet over nagedacht en zag ik het dus helemaal niet aankomen.”

Verwachtingen trainingsstage

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat de speelster van SCHC het bericht te horen kreeg. Maar veel verwachtingen heeft ze niet, want het is nog niet bekend hoe de komende drie weken er uit zullen gaan zien. “We hebben geen specifiek schema gekregen”, vertelt Richardson. “Hoeveel er getraind gaat worden en wat we daarnaast allemaal gaan doen, weet ik nog niet. Ik laat het allemaal op me afkomen.”

De trainingsgroep is voor Richardson niet geheel nieuw. Met een aantal speelsters heeft ze de afgelopen jaren in Jong Oranje gespeeld. Ook zitten er bekenden van Stichtsche bij de groep. “Een handjevol mensen ken ik persoonlijk, maar het grootste deel ken ik alleen van de competitie op zondag. Het is fijn om mensen om me heen te hebben die ik ken.”

Individueel stappen zetten

Met de stage in San Francisco begint voor de Oranjedames de voorbereiding op het WK, later dit jaar in Londen. Richardson houdt zich hier niet zoveel mee bezig. “De aankomende weken zie ik als een gave ervaring om beter te worden”, zegt Richardson. “Je hockeyt met ervaren speelsters waar je onwijs veel van kan leren. Het is mijn doel om in februari thuis te komen met het gevoel dat ik individueel stappen heb gezet. Wat er na de stage gebeurt, zie ik dan wel.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www.HockeyBaas.nl.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.